Megafon - Kerouac 100 - s Petrem Onuferem o knihách, stylu a životě Jacka Kerouaca

/ Tomáš Weiss, studio Soundguru

Jeho Na cestě se stalo jednou z nejpopulárnějších knih moderní literatury. Texty a osobnost Jack Kerouaca (1922 - 1969) spoludefinovaly autorskou vlnu, které dostala nálepku beat generation. Beatnici se svým uměleckým projevem stali nakonec praotci skoro všech společenských kontra-hnutí po druhé světové válce. A to přesto, že málo co má k sobě tak daleko, jako například hippies a Jack Kerouac, který se narodil 12. března 1922.

Další články

Rádio Kosmas

Megafon - podcast Kosmasu s filozofem a etikem Davidem Černým o eutanazii a dobrém životě

Kdo to zažil ve svém okolí potvrdí, že dobrá smrt je pro člověka požehnáním, ale že je také čím dál vzácnější. Všichni chceme umírat ve spánku, bez bolestí nebo tak, že nás někdo blízký vyprovází. Ale většina smrtelníků dnes umírá zcela jinak, než jsou tahle vyslovená přání.
 | Tomáš Weiss, studio Soundguru
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny je Václav Vokolek

Se spisovatelem a pedagogem Václavem Vokolkem o zázraku, který se "nehodil do krámu" úřadům, církvi, ani Boženě Němcové. A také o tom, jaké je to stát se v 65 letech bezdomovcem. A knize Krajiny zjevení.
 | Petr Vizina, Aktualne.cz
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Irena Dousková

Se spisovatelkou Irenou Douskovou o dětství v husitském kostele, "plnotučných" Židech, zbožštění prezidenta i oblíbeném žánru tragikomedie.