Podvečer s Hlasy

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Před několika týdny vydal spolek Hlasy (nakladatelství Triáda, Nadace manželů Růžičkových, Ivan Arsenjev a Studio Bystrouška) další čtyři CD, takže v současnosti je k poslechu 11 studiově nahraných autorských čtení spisovatelů a překladatelů - a další budou následovat. Ten, kdo přijme pozvání k projektu, má volnou ruku v tom, jaký text chce číst. Omezením je jen délka 70 minut. Toto omezení CD formátem si autoři projektu vybrali záměrně.

Další články

TV Kosmas

Výstava Davida Cronenberga přístupná až od 16 let

Od 19. února do 17. července proběhne v pražském Domě U Kamenného zvonu unikátní výstava Evolution, která je nevhodná pro děti do 16 let – vstup je jim povolen pouze v doprovodu rodičů. Chystaná přehlídka filmových rekvizit režiséra Davida Cronenberga má již webové stránky www.cronenberg.cz, kde budou zveřejňovány aktuality spojené s jejími přípravami a průběhem. Režisérův literární debut se jmenuje Konzumárium.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

iLiteratura blíž čtenářům

Portál iLiteratura založila v roce 2002 překladatelka Jovanka Šotolová jako první český web, přinášející recenze a informující o dění na českém knižním trhu. Před Vánocemi iLiteratura nabídla zájemcům mobilní aplikaci, stažitelnou do chytrého telefonu. V situaci, kdy stojíte v knihkupectví, a nestačí vám informace uvedené na knize, naskenujete telefonem ISBN kód a rázem se dostanete k informacím, které portál o knize má ve svém archivu. Aplikace zdarma na Google Play nebo App Store.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Petr Šabach děkuje z Ameriky

Krátké video ze svého současného pobytu v USA poslal Petr Šabach jako poděkování za udělení Ceny Karla Čapka.