Magdalena Rutová, Radio Buch a Linostock

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Výtvarnice a ilustrátorka Magdalena Rutová dotáhla do konce jeden ze svých dávných projektů - audio-výtvarný koncept pro děti Radio Buch. A taky provozuje první internetovou linorytovou databanku Linostock.com.

 

Další články

TV Kosmas

Olejem malovaný film o van Goghovi

První animovaný snímek stvořený pomocí olejomaleb, S láskou Vincent, se z osobního odvážného projektu polsko-britského animátorského páru Doroty Kobielové a Hugha Welchmana změnil v unikátní senzaci sbírající filmové ceny. Snímek, nominovaný i na Oscara, můžete v českých kinech obdivovat od 25. ledna.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Boss Babiš - je možné obelhat některé, ale ne obelhat všechny

Reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše byla jedním z bestsellerů minulého roku Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají. Knihu Jaroslava Kmenty najdete dnes v mnoha domácnostech. Ten příběh o tom, jak se kozel stal zahradníkem. Příběhy, které je dobré v dnešním Česku znát. Třeba ten o roku 1998 a sňatcích z rozumu pánů Babiše a Zemana.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Když dramatik dobude kina - Martin McDonagh a jeho 3 bilboardy

Komu něco říkalo jméno irského divadelníka, toho prapodivný název filmu 3 bilboardy kousek za Ebbingem spíš nalákal. McDonagh bývá pro přiblížení kótován Beckettem a Tarantinem. A vlastně ano - někde mezi černou ironií a metafyzikou se rodí kouzlo jeho dialogů a scén. Třeba i díky tomuto filmu víc čtenářů časem pochopí, jak skvělé čtení jsou špičkoví dramatici současnosti.