Alena Mornštajnová o své první dětské (audio) knize

/ Tomáš Weiss, František Plzák

Strašení je vážná a zodpovědná práce. Je to zaměstnání jako každé jiné, a proto k němu potřebujete talent a vzdělání. A tak to strašidýlko Stráša, které se narodilo do rodiny s dlouhou strašidelnou tradicí, v životě vůbec nemá jednoduché. Všeho se totiž bojí. Tmy, zvuků, stínů, dokonce i svého vlastního jména. Stráša bude muset překonat sám sebe...

Další články

TV Kosmas

Islandský starosta za veselejší současnost - volte skutečné komiky!

Tak si představte, že na Islandu byl komik, který byl nevídaně populární. Měl svůj televizní pořad, vyhrával ceny a lidi ho měli rádi. Jenomže pak přišla v roce 2008 velká krize a na Islandu přestalo být veselo. Reykjavík, kde žije víc jak třetina obyvatelstva Islandu, se ocitl na pokraji bankrotu a přišly volby.
 | Skandinávský dům, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Netrpělivost srdce Stefana Zweiga v Národním

„Všechno začalo neobratností, naprosto nezaviněnou nehorázností...“ Anton Hofmiller, poručík od hulánů, posádkou v ospalém městečku v předvečer první světové války, je pozván na slavnostní recepci do domu pána z Kekesfalvy, místní honorace. Na této večeři vyzve k tanci jeho dceru, aniž tuší, že Edita je na nohou zmrzačena a téměř neschopna chůze. Hofmiller z domu zbaběle uteče, ale hned na druhý den se pokusí tuto více trapnou než skandální epizodu napravit.
 | Národní divadlo
TV Kosmas

V hlavní roli vila Tugendhat

„Skleněný pokoj je adaptací románu Simona Mawera, který mapuje dějiny Československa 20. století a zároveň vypráví trojici milostných příběhů postav, které vilu Tugendhat během desítek let obývaly. Oba rozměry knihy jsme se snažili ve filmu zachovat,“ říká režisér Julius Ševčík. „Inspirací nám byly klasické filmy jako Anglický pacient i konceptuální milostné příběhy jako Stvořeni pro lásku."