Petr Zelenka o Naomi Kleinové

/ tomáš weiss, vojtěch polák

"Úplně u nás chybí obavy z toho, kam směřuje korporátní kapitalismus amerického i asijského typu. Přitom je to systém, který podle mě naši civilizaci může zahubit. Tenhle systém úplně ignoruje argumenty klimatologů. Zboží v něm bylo povýšeno na něco posvátného. Vyjadřovat se k tomu bude i můj zmiňovaný nový film." To říká režisér Petr Zelenka, ambasador nové edice populárně naučných společnských textů Crossover, kterou letos začalo vydávat Argo.

Další články

TV Kosmas

Složka 64 Jussiho Adler-Olsena jde do kin

Podivné lékařské experimenty, zneužívání a převýchova „necudných" dívek. Do rukou detektiva Mørcka z Oddělení Q se dostává další nevyřešený případ. Jak souvisí děsivé, půl století staré tajemství opuštěného ostrova Sprogø se třemi mumifikovanými těly nalezenými za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu? A komu patřila čtvrtá, prázdná židle u prostřeného stolu? Příběh založený na skutečné kapitole dánských dějin je čtvrtým thrillerem natočeným podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena.
 | Aerofilms
TV Kosmas

TV seriál Babylon Berlin má knižní předlohu

Komisař Rath vyšetřuje propletené zločiny v meziválečném Berlíně, kterým otřásají politické protesty, ekonomická krize i nespoutané večírky. Výpravný německý seriál z roku 2017 režíroval Tom Tykwer (Lola běží o život), knižní předlohou jsou mu knihy Volkera Kutchera. V České televizi od 19. ledna.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Radka Denemarková o své nové knize Hodiny z olova

"V Číně existuje systém, který nemám jméno, Nová forma diktatury, kde se políbilo to nejhorší z kapitalismu i z komunismu a úžasně to funguje hospodářsky. To hospodářské fungování nutí zbytek světa zavírat oči před tím zrůdným a strašidelným. A tak jsem si řekla - když mě něco šokuje, když nevím, co se děje, tak se tomu podívám pod kůži. Řekla jsem si, že si to prozkoumám přes román." Radka Denemraková - Hodiny z olova