Na Slovensku měl premiéru film podle Karikovy Trhliny

/ TV JOJ

Nezaměstnaný absolvent Igor objeví záznamy výpovědí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten před sedmdesáti roky záhadně zmizel v pohoří Tribeč a když se po více jak dvou měsících stejně záhadně objevil, měl na těle divné popáleniny a zranení. Byl dezorientovaný, nedokázal vysvětlit, co se mu stalo, už nikdy se z toho nevzpamatoval. Igor pátrá dál s údivem zjišťuje, že Fischerův případ není ojedinělý...

 

Další články

TV Kosmas

Voices of Meltingpot 2018: Martin Hilský

Český překladatel a profesor anglistiky Martin Hilský je dobře znám tím, že celoživotně zkoumá dílo Williama Shakespeara, které také kompletně přeložil do češtiny. Přednáší na Karlově univerzitě a na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. V současné době překládá už pouze díla, která pro něj osobně mají velkou hodnotu. Loňský rok byl takého hostem diskuzního fóra Metlingpot, které je součástí festivalu Colours of Ostrava.
 | Voices of Meltingpot
TV Kosmas

Bowie jako malovanej

Život a uměleckou i osobní dráhu Davida Bowieho (1947 - 2016) zachycuje prostřednictvím surrealisticky laděných maleb i textů ilustrovaný životopis, který vytvořila autorská dvojice María Hesseová a Fran Ruiz. „Kniha sleduje život, uměleckou dráhu a zároveň osobní život. Popisuje jeho eskapády s drogami, ženami a různé sexuální experimenty. V knize potkáte i Lou Reeda, Andyho Warhola, Iggyho Popa, Freddieho Mercuryho nebo pochopitelně obě manželky Angelu a Iman.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Petr Zelenka o Naomi Kleinové

"Úplně u nás chybí obavy z toho, kam směřuje korporátní kapitalismus amerického i asijského typu. Přitom je to systém, který podle mě naši civilizaci může zahubit. Tenhle systém úplně ignoruje argumenty klimatologů. Zboží v něm bylo povýšeno na něco posvátného. Vyjadřovat se k tomu bude i můj zmiňovaný nový film." To říká režisér Petr Zelenka, ambasador nové edice populárně naučných společnských textů Crossover, kterou letos začalo vydávat Argo.