Voices of Meltingpot: Amit Goswami

/ Meltingpot

Amit Goswami je známý filozof a vědec zaměřující se na studium vědomí, které podle něj tvoří základ kvantové fyziky. „Vědomí, ne hmota, je základem celé existence,“ říká profesor z University of Oregon. Prosazuje posun klasických přírodních věd do spirituální roviny. Jde o tzv. nové vědy zahrnující vědomí - science within consciousness. Říká o sobě, že je kvantový aktivista. Nezpomeňte si u videa zapnout české titulky.

Další články

TV Kosmas

Na Slovensku měl premiéru film podle Karikovy Trhliny

Nezaměstnaný absolvent Igor objeví záznamy výpovědí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten před sedmdesáti roky záhadně zmizel v pohoří Tribeč a když se po více jak dvou měsících stejně záhadně objevil, měl na těle divné popáleniny a zranení. Byl dezorientovaný, nedokázal vysvětlit, co se mu stalo, už nikdy se z toho nevzpamatoval. Igor pátrá dál s údivem zjišťuje, že Fischerův případ není ojedinělý...
 | TV JOJ
TV Kosmas

Voices of Meltingpot 2018: Martin Hilský

Český překladatel a profesor anglistiky Martin Hilský je dobře znám tím, že celoživotně zkoumá dílo Williama Shakespeara, které také kompletně přeložil do češtiny. Přednáší na Karlově univerzitě a na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. V současné době překládá už pouze díla, která pro něj osobně mají velkou hodnotu. Loňský rok byl takého hostem diskuzního fóra Metlingpot, které je součástí festivalu Colours of Ostrava.
 | Voices of Meltingpot
TV Kosmas

Bowie jako malovanej

Život a uměleckou i osobní dráhu Davida Bowieho (1947 - 2016) zachycuje prostřednictvím surrealisticky laděných maleb i textů ilustrovaný životopis, který vytvořila autorská dvojice María Hesseová a Fran Ruiz. „Kniha sleduje život, uměleckou dráhu a zároveň osobní život. Popisuje jeho eskapády s drogami, ženami a různé sexuální experimenty. V knize potkáte i Lou Reeda, Andyho Warhola, Iggyho Popa, Freddieho Mercuryho nebo pochopitelně obě manželky Angelu a Iman.