Dávejte si pozor, jaké emoce a věci nosíte domů

/ Olga Bušková, Bára z Nikolajky

Kniha Domov jako talíř je tak trochu jiná kniha o bydlení. Domov je jako talíř, záleží jen na vás, co si na něj dáte.

Knihu tvoří Olga Bušková  a Bára z Nikolajky. Jedna píše, druhá kreslí. 

Je psaná jako kuchařka, ale nejde o jídlo. je plná zajímavých informací a důležitých ingrediencí pro jednotlivé místnosti. Čtenář se tak může zakousnout s chutí do proměny domova. 

Olga vám doma neuklidí, ale dá vám recepty, jak si bydlení zútulnit s vtipem a elegancí. Ilustrace Báry z Nikolajky vás nakopnou ke kreativitě a budete chtít hned začít měnit svůj domov. 

Olze na českém trhu chyběla kniha, která by praktickou a jednoduchou formu ukázala, jak je možné si vytvořit jednoduše a prakticky domácí útulno. Prostě mít to doma na pohodu. Rozhodla se tedy jednoho takové zábavného a užitečného průvodce domovem sama napsat. Kniha se ráda zabydlí v každé domácnosti. 

Kdo je Olga? Olga je designerkou Feng Shui tvořící pod značkou Olgabu. Pomáhá lidem měnit domovy a pracoviště na příjemné prostředí. Je spoluautorkou kolekce "Buď krásná jako TY", kterou podporuje Centrum Anabell.

Kdo je Bára? Bára tvoří ilustrace a handlettering čistým a milým rukopisem. Její práce nemá žádné hranice, navrhuje loga, potisky, tapety,…

Knihu pomohli na HitHitu vydat čtenáři.

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2019: Vítězslav Kremlík - Obchodníci se strachem

Autor nepopírá změnu klimatu, ale vysvětluje, že klimatické změny provázely člověka odjakživa, stejně jako rozmary počasí. „Pro lidstvo vždy byl problém přežít chladná období. Teplým obdobím se naopak říkalo klimatické optimum. Tvrdit, že se máme bát oteplení, je popřením celé zkušenosti lidských dějin.“
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2019: Obonete S Ubam Sedm let v Africe

Obonete S. Ubam se narodil české matce a nigerijskému otci. Vyrůstal s matkou a otčímem v Bruntále a v patnácti letech odjel poprvé do Nigérie, aby blíže poznal svého otce, generála policie. Po návratu do České republiky odmaturoval a nastoupil na Vojenskou akademii ve Vyškově. Po absolutoriu pokračoval v profesionální službě na oddělení zahraničních styků na ministerstvu obrany.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Alena Machoninová o knize Ljudmily Ulické Případ Kukockij

Co vypráví populární ruská spisovatelka ve svém dalším, do češtiny přeloženém, románu Případ Kukockij, který vydala už v roce 2001 a získala za něj nejprestižnější ruskou literární cenu Ruskij Booker? A jak to vlastně s Ulickou je jako s autorkou a občansky angažovanou občankou putinovského Ruska, která protestuje proti okupaci Krymu a je pro některé "vlastence" zrádkyní národa?