Velký knižní čtvrtek - jaro 2019: rozhovor s Markem Hilšerem -Tango pod Hradem

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Objevil se jakoby z nuly - a hned kandidoval na prezidenta. Jenže dnešní senátor Marek Hilšer (1976) stačil mimo jiné i vystudovat medicínu a mezinárodní vztahy, emigrovat do Austrálie, pracovat pro humanitární ADRU a nedávno se stát otcem. Na tiskovku k Velkému knižnímu čtvrtku dorazil s kočárkem a člověk si uvědomil, že by nemuselo být špatné mít prezidenta, co má malé dítě a tak nějak třeba myslí ve své funkci i na jeho budoucnost.

Další články

TV Kosmas

Dávejte si pozor, jaké emoce a věci nosíte domů

Kniha Domov jako talíř je tak trochu jiná kniha o bydlení. Domov je jako talíř, záleží jen na vás, co si na něj dáte.
 | Olga Bušková, Bára z Nikolajky
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2019: Vítězslav Kremlík - Obchodníci se strachem

Autor nepopírá změnu klimatu, ale vysvětluje, že klimatické změny provázely člověka odjakživa, stejně jako rozmary počasí. „Pro lidstvo vždy byl problém přežít chladná období. Teplým obdobím se naopak říkalo klimatické optimum. Tvrdit, že se máme bát oteplení, je popřením celé zkušenosti lidských dějin.“
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2019: Obonete S Ubam Sedm let v Africe

Obonete S. Ubam se narodil české matce a nigerijskému otci. Vyrůstal s matkou a otčímem v Bruntále a v patnácti letech odjel poprvé do Nigérie, aby blíže poznal svého otce, generála policie. Po návratu do České republiky odmaturoval a nastoupil na Vojenskou akademii ve Vyškově. Po absolutoriu pokračoval v profesionální službě na oddělení zahraničních styků na ministerstvu obrany.