Knižní optika přeje šťastné a veselé a PF 2020

/ Tomáš Weiss

Několik tisíc aktualit z knižního světa jste si v magazínu OKO mohli přečíst za jeho prozatimních šest let existence. Díky za pozornost, budeme v tom rádi příští rok pokračovat. Svět knih je báječný místo. Kdo objevil ví, kdo právě objevuje, žasne. Přejeme vám, ať si vybíráte pro sebe ty správné knihy a máte na ně dost pěkného a svobodného času.

Další články

TV Kosmas

Toy Box a její Komiksová učebnice komiksu

Toy Box je dnes mezi kreslíři, ilustrátory a malíři jméno, za kterým je zřejmý výtvarný rukopis a silný názor. Přes street art a scénografii a Literární akademii se tato svébytná autorka dostala ke knihám (např. Moje kniha Vinnetou, Komiksová učebnice komiksu), k práci pro Lékaře bez hranic (choroby jako démoni) nebo pro Jatka 78 (kresby, kterými veganka připomíná původ názvu tohoto místa). Ta s maskou - Toy Box.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Websterovi - příběhy pavoučí rodiny podle původního slovenského animovaného seriálu

Pavoučí rodina Websterových žije ve výtahové šachtě, odkud se po vláknech spuštějí do příběhů našeho světa. Otec rodiny Walter pracuje v suterénu domu v distribuci muších konzerv, matka Alma má každou chvíli starosti s dětmi nebo s dědou Rafaelem, veteránem z časů Velkého uklízení nebo popletenou babičkou Matildou. První slovenský původní 3D animovaný film převedla do knihy spisovatelka Vanda Rozenbergová. Teď vychází v českém překladu.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Vznikla nová Stínadla? Děti potřebují dobrodružství, říká autor úspěšné Prašiny

Nemáte něco pro mladého skauta? Prašinu! Nemáte něco pro kluka, který skoro nečte, ale kdyby se našlo něco dobrodružného, tak snad...? Prašinu! Holka chodí do šesté třídy, mají si prý vybrat nějakou současnou knihu pro mládež. Jakou? Prašinu! Tyhle dialogy jsou dnes v českých knihkupectvích běžné. A okolo Vánoc se budou opakovat stále častěji. Zatím má Prašina díly dva, ale bude i třetí. Také je audiokniha a bude se točit film.