Vojtěch Kotek o natáčení pokračování Marie Terezie a jeho roli Františka Štěpána

/ Česká televize

Vojtěch Kotek si s Českou televizí během 54. KVIFF popovídal o tom, jak probíhá natáčení pokračování Marie Terezie a o jeho roli Františka Štěpána, která dostala více prostoru. Teď, po odvysílání třetí a čtvrté části už je zřejmé, jak natáčení dopadlo. K dispozici dál zůstává kniha scénáristky celé série Miroslavy Zlatníkové.

Další články

TV Kosmas

Vratislav Kadlec a Hranice lesa

Kniha Hranice lese je literárním debutem bývalého šéfredaktora časopisu Plav, literárního redaktora a překladatele Vratislava Kadlece (1981). V 17 povídkách se nálada proměňuje: jednou si blbne jako otec Macha a Šebestové Miloš Macourek nebo brousí češtinu jako kdysi Karel Poláček. Najednou je tu ale stín nostalgie Jana Balabána, pak střih - a jakoby Tom Waits vyprávěl u piána rabijátský historky.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Knižní optika přeje šťastné a veselé a PF 2020

Několik tisíc aktualit z knižního světa jste si v magazínu OKO mohli přečíst za jeho prozatimních šest let existence. Díky za pozornost, budeme v tom rádi příští rok pokračovat. Svět knih je báječný místo. Kdo objevil ví, kdo právě objevuje, žasne. Přejeme vám, ať si vybíráte pro sebe ty správné knihy a máte na ně dost pěkného a svobodného času.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Toy Box a její Komiksová učebnice komiksu

Toy Box je dnes mezi kreslíři, ilustrátory a malíři jméno, za kterým je zřejmý výtvarný rukopis a silný názor. Přes street art a scénografii a Literární akademii se tato svébytná autorka dostala ke knihám (např. Moje kniha Vinnetou, Komiksová učebnice komiksu), k práci pro Lékaře bez hranic (choroby jako démoni) nebo pro Jatka 78 (kresby, kterými veganka připomíná původ názvu tohoto místa). Ta s maskou - Toy Box.