S Arnoštem Novákem o knihách nakladatelství Neklid

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Nakladatelství Neklid vydalo už 5 knih o změně. Změně osobní i společenské. Anarchismus, svobodné komunity, radikální ekologie, občanská neposlučnost, skutečná levice, humanita, proti chamtivému kapitalismu....

Další články

TV Kosmas

Nachystejte uzenáče - je tady lepě švihlý kult v knižní podobě

Červený trpaslík je britský sci-fi komediální seriál z produkce BBC. Stojí za ním dvojce Rob Grant a Doug Naylor. Vypráví o těžební lodi Červený trpaslík, která následkem nehody bloudí vesmírem už tři miliony let. Její nesourodá posádka zažívá šílená a fantasmagorická dobrodružství. Seriál se natáčel od roku 1988 do roku 1999. Vzniklo osm sérií. V roce 2009 se trpaslík v třídílné minisérii Zpátky na zem vrátil. Návrat měl úspěch a vznikly ještě další čtyři řady a filmový speciál.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Otazníky Jáchyma Topola - rozhovor s Ondřejem Štindlem

Setkání dvou spisovatelů nad knihou Ondřeje Štindla Až se ti zatočí hlava, pro jejíž energii - minimálně její první části - bylo topolovské živelné vyprávění od Sestry po Citlivého člověka jistě jedním ze vzorů.
 | Knihovna Václava Havla
TV Kosmas

Cyklistický nadšenec, který neumí jezdit na kole

Do kin přichází adaptace knížky legendárního humoristy a kreslíře Jeana-Jacquese Sempého Raul Taburín. Vypráví o lásce k cyklistice a trablech, do kterých se člověk může dostat, když není upřímný.