Drogové podsvětí, společenská smetánka a dealer Jacek

/ Protimluv

Román Oslněni světlem prozaika Jakuba Żulczyka (1983), proslavený také senzačním seriálem z produkce HBO, patří k nejzdařilejším a nejpopulárnějším počinům současné polské žánrové literatury. Příběhem šesti dnů, stylizovaným jako deník, ve kterém se hrdinovi polského „kokainového thrilleru“ převrátí život vzhůru nohama, se prolínají záznamy podivných, děsivých snů, tvořících protějšek každodenních tužeb a obav.

Další články

TV Kosmas

Meltingpot 2020 - debata o cenách Litera

Jako většina kultury i besedy Meltingpotu se letos odehrávají distančně, po skypu nebo zoomu. V jedné z nich debatuje kulturní redaktor Petr Vizina se spisovatelkou Biancou Bellovou, s nakladatelkou Markétou Hejkalovou a s literárními redaktory Zbyňkem Vlasákem a Pavlem Mandysem o letošních cenách Litera.
 | Meltingpot
TV Kosmas

Czendlik zase zpovídá - vychází Uchem jehly 2

„Říká se o mně, že jsem bulvární kněz, ale snažím se jít tam, kde jsou lidi,“ říká lanškrounský farář mezi historkami ze své praxe. V Česku působí již více jak čtvrt století. V České televizi spolupracuje na pořadu Uchem jehly, kam si zve k rozhovoru hosty. Jeden z mnoha rozhovorů s ním vedla pro TV Noe Kateřinou Rýznarovou. V knihkupectvích se právě objevila kniha Uchem jehly 2.
 | TV Noe
TV Kosmas

CoronaCon 2.0: Jeff VanderMeer

Hostem druhého CoronaConu (on line cyklu rozhovorů a přednášek) byla i americká hvězda! Jeff VanderMeer je autor několika ceněných knížek, z nichž nejznámější bude nejspíš Anihilace, které se chopil Netflix. Posledním českým překladem je Finch.