Magorské modlitby v Knihovně Václava Havla

/ Knihovna VH

Po svazku věnovaném Karlu Čapkovi se literární historik Martin C. Putna věnuje dalšímu muži víry a velikánovi české literatury Ivanu Martinu Jirousovi. Otázky kladl Jáchym Topol.

Další články

TV Kosmas

Jakub Hussar, fantaskní svět Coraab a 0 TU

Obsáhlý dvoudílný debutový román Jakuba Hussara je jednou z nejambicióznějších českých science fiction poslední dekády. Tvorbě fiktivního vesmíru se autor věnuje více než dvacet let a kniha, stejně jako dříve úspěšná karetní online hra ze stejného světa, dosvědčuje neuvěřitelnou propracovanost tohoto vesmíru. Kniha obsahuje i QR kód, pod kterým se ukrývá knižní soundtrack.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Martin Hilský přednáší o Shakespearově Anglii

Když se potká člověk se svým tématem, nebe se otevírá. Prof. Hilský se potkal se Williamem Shakespearem - a čtenáři z toho mají náramný užitek. Nejen, že se v češtině mohou setkat s klasikem, ale skrze Martina Hilského se jim otevírá celá doba se všemi velkými i nepatrnými souvislostmi. Čtenář žasne - a Shakespeare se diví. Cena Kniha roku Litera z téhle knihy událost nedělá. Ta kniha je událostí sama o sobě. Nechte si o ní vyprávět samotným autorem.
 | Městská knihovna v Praze
TV Kosmas

Kateřina Březinová a její kniha Latinos: jiná menšina?

„Když Mexiko vysílá své lidi [do USA], neposílá ty nejlepší.…Posílají nám problematické lidi, kteří své problémy vozí k nám. Přivážejí drogy. Přivážejí kriminalitu. Znásilňují. Ovšem, asi se mezi nimi najde i pár dobrých lidí“ Vypovídá tenhle citát Donald Trumpa něco reálného o vnímání Latinos většinou americké společnosti? Jakou roli vlastně hraje těchto 18 % americké populace?