V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí

/ nakl. Kazda

Již páté pokračování dobrodružných příběhů, které zvídavým předškolákům radí, jak se chovat v lese a neublížit lesním zvířatům. Tentokrát nás čeká napínavé dobrodružství při hledání pokladu. Předchozí díly načetla jako audioknihu Jitka Molavcová.

Další články

TV Kosmas

Jak vznikla dětská knížka Paříž s vůní zločinu

Také vám jako malým rodiče kradli nos? NÁM TAKY! A také jste jako trochu větší se zatajeným dechem sledovali schovaní pod dekou detektivní příběhy Agathy Christie? MY TAKY! A také jste jako ještě trochu větší snili, že napíšete svůj vlastní detektivní příběh? MY TAKY! A tak to vlastně celé bylo. Ne, ba ne, taháme vás za nos. I když něco pravdy na tom je.
 | Šárka Ledenová, Hana Prokopcová
TV Kosmas

Cimrmani existují už v pětapadesáté sezóně -

Pro mladé jste příkladem, pro staré nadějí, ocenil prý nedávno Bolek Polívka legendární divadelní soubor. Divadlo Járy Cimrmana zahájilo i v provozně problematické době jubilejní 55. sezónu na domovské scéně a zájemci o historii divadla mají k dispozici unikátní publikaci - Divadlo Járy Cimrmana po padesátce. Kromě historie a rozhovorů knihu doplňuje řada dobových, dosud nepublikovaných, fotografií a zajímavých dokumentů. Tady rozhovor zástupců divadla v Českém rozhlasu.
 | nakl. Cosmopolis
TV Kosmas

Ilustrátorské snění Petra Síse

Jeho zatím poslední knihou (napsal a nakreslil jich téměř třicet) je Nicky a Věra, příběh sira Nicholase Wintona a jeho dětí. V kinech je od 4. listopadu také biografický dokument s názvem Sny o toulavých kočkách. Mezinárodně uznávaný autor knih pro děti, ilustrátor, grafik a tvůrce animovaných filmů Petr Sís (1949).