Argo Underground: Vilma Kadlečková - nové díly a nové vydání Mycelia

/ nakl. Argo

"Typická sci-fi posledních desetiletí je apokalypsa, válka, nebo aspoň zabíjení jako na běžícím pásu, a to bohužel, i česká sci-fi. Paní Kadlečková se vymyká. Není to sice ten vernovský styl, ale člověk může s hrdiny přemýšlet, cítit. Jsem moc rád, že mezi hromadami braku se ještě najde něco, co má hodnotu. Přeji paní Kadlečkové hodně štěstí do dalšího psaní." Pan Václav, komentář na youtube

Další články

TV Kosmas

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí

Již páté pokračování dobrodružných příběhů, které zvídavým předškolákům radí, jak se chovat v lese a neublížit lesním zvířatům. Tentokrát nás čeká napínavé dobrodružství při hledání pokladu. Předchozí díly načetla jako audioknihu Jitka Molavcová.
 | nakl. Kazda
TV Kosmas

Jak vznikla dětská knížka Paříž s vůní zločinu

Také vám jako malým rodiče kradli nos? NÁM TAKY! A také jste jako trochu větší se zatajeným dechem sledovali schovaní pod dekou detektivní příběhy Agathy Christie? MY TAKY! A také jste jako ještě trochu větší snili, že napíšete svůj vlastní detektivní příběh? MY TAKY! A tak to vlastně celé bylo. Ne, ba ne, taháme vás za nos. I když něco pravdy na tom je.
 | Šárka Ledenová, Hana Prokopcová
TV Kosmas

Cimrmani existují už v pětapadesáté sezóně -

Pro mladé jste příkladem, pro staré nadějí, ocenil prý nedávno Bolek Polívka legendární divadelní soubor. Divadlo Járy Cimrmana zahájilo i v provozně problematické době jubilejní 55. sezónu na domovské scéně a zájemci o historii divadla mají k dispozici unikátní publikaci - Divadlo Járy Cimrmana po padesátce. Kromě historie a rozhovorů knihu doplňuje řada dobových, dosud nepublikovaných, fotografií a zajímavých dokumentů. Tady rozhovor zástupců divadla v Českém rozhlasu.