Dva bratři, jedna žena, westernový román - Síla psa

/ nakl. Jota

Nové vydání románu, doplněné doslovem autorky Zkrocené hory Annie Proulxové, znamená návrat jednoho z nejvýraznějších a nejcharakterističtějších hlasů v literatuře o americkém Západě. Stejnojmenný film s Benedictem Cumberbatchem a Kirsten Dunstovou k vidění na Netflixu. Na festivalu v Benátkách získala režisérka filmu Jane Campionová Stříbrného lva za nejlepší režii.

Další články

TV Kosmas

Argo na Světu knihy 2022

Videoreportáž plná vzkazů od zahraničních i českých argo autorů, kteří se veletrhu zúčastnili. Jak se Leïle Slimani, Donatelle Di Pietrantonio, Miře Marcinów, Gianfrancu Calligarichovi, Ivaně Gibové či Silvestru Lavríkovi líbilo v Praze? A jaký vzkaz mají pro své čtenáře Miloš Urban, Alice Horáčková, Dalibor Vácha, Vilma Kadlečková a další a další čeští autoři?
 | Jan Křikava, Anežka Dudková
TV Kosmas

Radka Denemarková na Světu knihy 2022

Radka Denemarková pobývala poslední dobu hlavně v německy mluvící cizině. Její Hodiny z olova totiž vyšly v německé překladu a na jazykově obrovském trhu se jim dostalo vřelého přijetí, včetně prestižní rakouské Ceny Štýrska za rok 2022. V novém vydání teď vyšla její prvotina A já pořád kdo to tluče. Na letošní Světu knihy s autorkou před naplněným sálem debatoval Jakub Železný.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

O Střepech na Světu knihy 2022 s Kateřinou Tučkovou, Lenkou Elbe a Beatou Háblovou

Český rozhlas Plus oslovil deset spisovatelů, kteří napsali první texty o ruské agresi na Ukrajině, a vznikl tak pořad Střepy. Na Světu knihy 2022 byla představena z tohoto pořadu vzniklá kniha. Svými texty do ní přispěli: Anna Beáta Háblová, Petra Dvořáková, Ondřej Macl, Jakuba Katalpa, Lenka Elbe, Milan Uhde, Marie Iljašenko, Kateřina Tučková, Petra Hůlová, Emil Hakl.