Host Lucie Výborné: Filip Dřímalka a Budoucnost nepráce

/ Český rozhlas

Pomáhá různým firmám zavádět digitální inovace včetně AI. Filip Dřímalka je manažer zabývající se novými trendy a inovacemi, aktuálně vydal knihu Budoucnost nepráce. „Moderní technologie nemusí být strašákem, důležité je přijít na to, v čem spočívá moje přidaná hodnota,“ vysvětluje. Jaké dovednosti učí své dvě děti? A jak může každý využívat AI ve svůj prospěch?

Další články

TV Kosmas

Ve zranitelnosti nacházím obrovskou sílu

„Tahle kniha pro mě hodně znamená a myslím, že ji upřímně ocení i každý, komu se nějak zvrtnul život, koho trápí tvůrčí blok, kdo má problém se závislostí, kdo truchlí, kdo zažívá duchovní krizi, kdo se pídí po smyslu života, kdo hledá krásu, kdo se chce naučit, jak napsat píseň či odehrát koncert nebo jen tak existovat.“ Nick Cave
 | nakl. Argo
TV Kosmas

Bold Talk: Tomáš Klvaňa a jeho kniha o Kubě

Kuba po Castrovi je stále plná strachu a nebezpečí. Tomáš Klvaňa o své nové knize Kuba: stručné dějiny konce. Před očima čtenářů vyvstane nezapomenutelná atmosféra tropických kulis, které tvoří kontext lidským příběhům sužovaným komunistickou diktaturou. Cestopis je doplněn fotkami slavného fotografa a několikanásobného držitele ceny Czech Press Photo, Jana Šibíka.
 | Marek Wollner, Bold Talk
TV Kosmas

Nad výsledky ankety Knihy roku 2023 Deníku N

Jak si česká literatura stojí v zahraničí? Daří se mezinárodně překladům českých knih? A jaké z nich letos stály za to? Nad výsledky ankety Knihy roku Deníku N se spisovatelkou a publicistkou Klárou Vlasákovou, socioložkou Lucií Jarkovskou, ředitelem Světa knihy Radovanem Auerem a Janem Zikmundem z Českého literárního centra. Moderuje editorka kulturní rubriky Deníku N Irena Hejdová.