Vybíráme pro vás
Velký knižní čtvrtek 2016 - jaro v
Magazínu OKO
Měsíc autorského čtení 2025: Alice Horáčková o knize Bendovi
Alice Horáčková (1980) vystudovala žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd UK. Po roce 2000 pracovala v kulturní redakci MF Dnes. Od roku 2014 publikovala pět knih. Ta nejnovější je o manželech Bendových, jednom z ...
Vizitka: Psaní mi umožňuje otevřít se světu - Alice Horáčková
Nepíše proto, aby psala, ale aby vyprávěla příběhy skutečných lidí: beatnické básnířky, pradědečka zfanatizovaného nacismem, manželky chartisty...Její román Rozpůlený dům se odehrává v Krkonoších, na Benecku, kde od dětství prožívá ...
Všechny knihy se slevou 20% do 23.5. 2022
Kosmas funguje od roku 1999 a v těchto dnech má narozeniny. U firem je to jinak než třeba u Vás. Vy většinou nějaký ten dárek kolem narozenin očekáváte, firmy ho většinou na svoje narozeniny lidem nabízejí. Takže tady je nabídka: ...
VYBRANÍ AUTOŘI
Knihy
Autorka, jejiž rodina odešla z Íránu po islámské revoluci do Francie, vypráví o své vzpouře proti nesvobodě žen v muslimské společnosti a jejím pokračujícím boji za práva a rovnoprávnost žen v západním světě.
7x ve vedlejší úloze
Novinářka Alice Horáčková se do podrobna vyptávala osmi sourozenců sedmi výjimečných lidí na to, jaké to je, žít svůj život ve vedlejší úloze. Zjistila, že to je často těžší než vystupovat v hlavní roli.
Provazochodkyně
Provazochodkyně přináší napínavou a velmi propracovanou sondu do složitých motivů idealismu a odvahy těch, kteří nepřestali bojovat ani poté, co druhá světová válka dávno skončila.
Jerúldelger
Komisař Jerúldelger, rázný muž, jehož vychovali mniši ovládající bojová umění, se ujímá dvou případů plných krutosti a násilí.
Měsíc nad Soho
Jedna z nejúspěšnějších městských fantasy uplynulého desetiletí vás zavede do Londýna, ve kterém u policie slouží čarodějové a po ulicích se prohánějí zlovolní duchové či božstva na válečné stezce.
Bůh v troskách
Navzdory tomu, co zažil v bitvách druhé světové války, bude pro hlavního hrdinu Teddyho nejtěžší prožít budoucnost, v niž ani nedoufal.
Amatér
Kryptograf Charlie Heller nerušeně pracuje u Ústřední zpravodajské služby v Langley, dokud mu teroristé na americkém konzulátu v Mnichově nezastřelí snoubenku. Charlie se pere s beznadějí a marně nutí CIA k odvetě.
Čuníkův supertajný deník
Ahojky. Jsem Čuník. A tohle je můj deník. Je to supertajný deník, ale Kačer a já jsme se dohodli, že si ho taky můžete přečíst. Snad mi budete věřit, co píšu, protože Kačer říká, že je to neuvěřitelný. Však uvidíte!
Ratajský les
Kde chybí spravedlnost, nastupuje odplata. Zločiny padesátých let jsou sice promlčeny, ale jejich aktéři dodnes v klidu žijí. Jsou tu ovšem také lidé, kteří jsou přesvědčeni, že na zaplacení viny není nikdy dost pozdě.
Válka proti Superkrávám
Seznamte se s Anne Beou — je jí dvanáct, umí výborně počítat, má skvělý smysl pro humor a zároveň je ze všech sedmáků skoro nejmíň oblíbená. Albínka s bílými vlasy, bledou pletí a špatným zrakem prostě nezapadá. Pro čtenáře od deseti let.
Stopy v oblacích
Tato kniha změnila žánr – patří k povinné četbě každého běžce a běžkyně, kteří se alespoň jednou za čas hodlají popasovat s nějakým (nejlépe vyšším) kopcem.
Létala jsem za sluncem
Bílé dítě uprostřed černé Afriky na počátku 20. století, to je Beryl Markhamová. Odvážná nekonvenční žena, která hledá své místo na zemi a nalézá je v oblacích - jako pilotka. Ona, slavná baronka Blixenová, jejich milenec a vzpomínky na Afriku.
Ochlazení
Nové vydání románu Michaela Žantovského Ochlazení nelze nazvat doslovně „špionážním thrillerem z blízké budoucnosti“, jak uvádí podtitul knihy. Ochlazení je už dnes svým způsobem thrillerem z horké současnosti.
E-knihy
Stopy v oblacích
Tato kniha změnila žánr – patří k povinné četbě každého běžce a běžkyně, kteří se alespoň jednou za čas hodlají popasovat s nějakým (nejlépe vyšším) kopcem.
Amatér
Kryptograf Charlie Heller nerušeně pracuje u Ústřední zpravodajské služby v Langley, dokud mu teroristé na americkém konzulátu v Mnichově nezastřelí snoubenku.
Jerúldelger
Komisař Jerúldelge, rázný muž, jehož vychovali mniši ovládající bojová umění, se ujímá dvou případů plných krutosti a násilí.
Provazochodkyně
Provazochodkyně přináší napínavou a velmi propracovanou sondu do složitých motivů idealismu a odvahy těch, kteří nepřestali bojovat ani poté, co druhá světová válka dávno skončila.
7x ve vedlejší úloze
Novinářka Alice Horáčková se do podrobna vyptávala osmi sourozenců sedmi výjimečných lidí na to, jaké to je, žít svůj život ve vedlejší úloze.
Válka proti Superkrávám
Anne Beu i Nilse si prostě zamilujete. Superkrávy Theu, Ronju a Shirin začnete svorně nesnášet. Budete se smát a brečet zároveň.
Ratajský les
Ratajský les v Posázaví se stal v lednu 1952 místem vraždy. Na hromadě klestí zde byla nalezena komunistická funkcionářka Anna Felbabová s prostřelenou hlavou.
Bůh v troskách
Navzdory tomu, co zažil v bitvách druhé světové války, bude pro hlavního hrdinu Teddyho nejtěžší prožít budoucnost, v niž ani nedoufal.
Létala jsem za sluncem
Pilotka Beryl Markhamová, odvážná nekonvenční žena, která hledá své místo na zemi a nalézá je v oblacích - jako pilotka.
Ochlazení
Nové vydání románu Ochlazení nelze nazvat doslovně „špionážním thrillerem z blízké budoucnosti“, jak uvádí podtitul knihy. Ochlazení je už dnes svým způsobem thrillerem z horké současnosti.
Chomejní, Sade a já
Autorka, vypráví o své vzpouře proti nesvobodě žen v muslimské společnosti a jejím pokračujícím boji za práva a rovnoprávnost žen v západním světě.<