Džian Baban

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Džian Baban je scenárista a hudebník. V roce 2004 s Vojtěchem Maškem založili tvůrčí skupinu Monstrkabaret Freda Brunolda a pod touto značkou píší komiksy, filmové scénáře a divadelní představení. Spolupracuje s výtvarníkem Jiřím Grusem, se kterým opakovaně obdrželi ceny KomiksFEST! Muriel za nejlepší scénář nebo nejlepší komiksový počin roku. Dva...

Zobrazit celý text
Nahoru

Džian Baban v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Komiksové ceny Muriel 2024: podle očekávání dominuje Srdcovka

Ilustrátorka a autorka Štěpánka Jislová se stala vítězkou komiksových cen Muriel. Odnáší si tři - za scénář, nejlepší knihu a získala i hlavní cenu České akademie komiksu.
Aktuality

Poslední letošní novinky z Arga

Poslední letošní novinkový přehled z nakladatelství Argo. Pokud by šlo o Vánoce, určitě stíháte koupit v knihkupectvích. Mnohá mívají otevřeno ještě na Štědrý den dopoledne. Ale jak známo, knihy se nekazí. Takže klid při výběru a šťastnou ruku.
Aktuality

Komiksové Ceny Muriel za rok 2020

Česká akademie komiksu každoročně oceňuje soškou Muriel nejlepší komiksové práce uplynulého roku ve dvanácti kategoriích. Pět členů poroty vybralo tyto publikace:
Aktuality

Mluvící poleno slavně zvítězilo!

Kniha Panáček, pecka, švestka, poleno a zase panáček trojice Mašek, Valoušek & Horváth vyhrála hlavní cenu na festivalu v Bologni. Prestižní BolognaRagazzi Award 2019 v kategorii Fiction.
Aktuality

Komiksové ceny Muriel 2016

Bývalo zvykem, že se komiksové žánrové ceny udělovaly v Praze na Komiksfestu. Ten letos nedostal dotaci, takže se nekonal. Ceny se tedy přesunuly do Brna, na festival KOMA. Kdo komiksem žije, může oceněním přikyvovat nebo zuřivě...
Zobrazit celý text
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Pravidelný týdeník literárního redaktora a publicisty, tentokrát o komiksovém drakovi, troše českých historických postav, pak defilé československých prezidentů a v závěru reportážní kniha o "době zhulené".
Další články