Jiří Franta

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
(1978) Kreslením a malováním tráví už dlouho úplně nejvíc času. Kromě toho vytváří také instalace, objekty nebo videa. Jako ilustrátor a autor komiksů se podílel na knihách Proč obrazy nepotřebují názvy (2015), která získala ocenění Zlatá stuha a Magnesia Litera, a Průvodce neklidným územím I (2016), jenž byl oceněn jako Nejkrásnější česká kniha...
Zobrazit celý text
Nahoru

Jiří Franta v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Komiksové Ceny Muriel za rok 2020

Česká akademie komiksu každoročně oceňuje soškou Muriel nejlepší komiksové práce uplynulého roku ve dvanácti kategoriích. Pět členů poroty vybralo tyto publikace:
Aktuality

Ceny za nejlepší české dětské knihy Zlatá stuha

V červnu jsou minimálně dvě příležitosti, kdy se hodí být informován o dobrých dětských knihách. Na Den dětí a pak samozřejmě klasika - za vysvědčení knihu. Letošní ceny Zlatá stuha berte tedy jako doporučení těch, kteří se ve světě dětských knih dobře orientují.
Aktuality

Magnesia Litera 2015 - ceny jsou vrženy

Knihou roku je Básník Martina Reinera. V kategorii próza zvítězil Mlýn na mumie Petra Stančíka, v kategorii poezie Týdny Olgy Stehlíkové. A tady jsou výsledky komplet.
TV Kosmas

Video Litera - krátké medailonky knih, nominovaných v kategorii dětské knihy

Na Literu jsou mezi dětskými knihami nominované knihy: Škvíry od Marky Míkové, Muž z hodin od Vratislava Maňáka a Proč obrazy nepotřebují názvy Ondřeje Horáka a Jiřího Franty.
Recenze

Co způsobila Duchampova Fontána a proč ani dvacet tisíc Muybridgeových fotografií běžících koní nenahradilo obraz?

Autorka z okruhu recenzentů literárního webu Dobrá čeština recenzuje knihu Proč obrazy nepotřebují názvy od Ondřeje Horáka a Jiřího Franty.
Aktuality

Kdo se letos utká o Literu?

Přicházející jaro slibuje mnohé, ale pro nás knihomoly to znamená především nový ročník Magnesia Litery. Dnes byly vyhlášeny nominace a v tomto článku vám povíme, které knihy mají letos šanci získat tuto nejvýznamnější českou literární cenu.
Další články