Ransom Riggs

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Americký spisovatel a filmař.

Známý je především díky své knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Riggs se narodil v Marylandu v roce 1980 na 200 let staré farmě a vyrůstal na Floridě, kde navštěvoval Pine View School for the Gifted. Studoval anglickou literaturu na Kenyon College a film na Univerzitě Jižní Kalifornie. Jeho práce na...

Zobrazit celý text
Nahoru

Ransom Riggs v Oko Magazínu OKO

TV Kosmas

Čtvrtý návrat do sirotčince slečny Peregrinové

Na jednom ostrově, na opačném konci světa, žily velice podivné děti...Pamatujete? Vzpomínáte, kdy jste Jacoba a jeho podivné přátele poznali? A že jste první tři díly Sirotčince slečny Peregrinové přečetli jedním dechem? Tak se nadechněte,...
Zobrazit celý text
TV Kosmas

Tim Burton zfilmoval Sirotčinec slečny Peregrinové

Svěřit filmová práva na zfilmování knihy Ransoma Riggse do rukou Tima Burton se zdá jako geniální tah. Protože přesně na tyhle fantazijní skopočiny je Burton stavěný.
Aktuality

Knižní výběr 16

Léto se pomalu blíží do svého finále a končí tak čas dovolených a víkendů strávených u vody. Na druhou stranu se pomalu, ale jistě začínají prodlužovat večery, a tak jsme opět připravili pětici zajímavých knih, které vám budou dělat dobrou společnost.
TV Kosmas

Sirotčinec slečny Peregrinové: Podivné město

Hned dvě nová dráždila na dlouho a napjatě očekávaný druhý díl Sirotčince slečny Peregrinové vydalo české nakladatelství Jota. Podívejte se na obě :)
Další články