Eli Beneš

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Nahoru

Eli Beneš v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Ceny Litera 2024, Knihou roku Hella Aleny Machoninové

Knihou roku se stala próza Hella od rusistky Aleny Machoninové. Nejznámější české literární ceny byly uděleny ve čtvrtek večer na Nové scéně Národního divadla, ceremoniál přenášela televize.
TV Kosmas

Válka zanechává nezhojitelné jizvy

Eli Beneš napsal svůj první román. Nepatrná ztráta osamělosti má pět set stran a těžké téma. A má nominaci na Magnesii Literu. Kudy vedla Pierrova cesta z Radia 1 přes časopisy Ultramix a Filter k rádiím Expres FM a Classic Praha, kde vzal nápad na příběh a kde vzal tolik času, aby ho sepsal.
TV Kosmas

Litera za debut 2024 - nominace

Litera za debut roku: Eli Beneš - Nepatrná ztráta osamělosti, Klára Krásenská - Mýtinami, Tomáš Peřina - Tam uvnitř něco je! Zdůvodnění nominace|: Jan Lukeš, Michal Tallo a Jitka Nešporová.
Aktuality

Nominace cen Litera 2024

Knižní ceny mohou kromě Petra Šestáka, Marka Torčíka nebo Terezy Matějčkové obdržet téměř tři desítky autorů. Odborné poroty vyberou také vítěze Litery za detektivku, fantastiku a humoristickou knihu. I tyto kategorie součástí vyhlášení...
Zobrazit celý text
Rozhovory

Román ztracených iluzí

Knih o hrůzách holocaustu už od konce války vyšlo nespočet a pořád přibývají další. Spisovatel Eli Beneš se však ve své prvotině, románu Nepatrná ztráta osamělosti, rozhodl uchopit téma z jiné perspektivy. Povídali jsme si s ním o jeho...
Zobrazit celý text
Další články