Nejprodávanější tituly - říjen 2018
poezie

Za lyrický subjekt
(1x)
Sbírka debutující Jaroslavy Oválské (*1989) se ve svých reálných, čtenáři blízkých kulisách tváří bezmála mimeticky.
poezie

Za lyrický subjekt

224 Kč
Nejznámější dětské písničky
Zpěvník plný not, akordů a textů pro všechny děti i dospělé, kteří si rádi zahrají a zazpívají známé písničky oblíbených autorů Z. Svěráka a J. Uhlíře.
poezie

Nejznámější dětské písničky

179 Kč
Magor dětem
(6x)
Knížku půvabných veršů pro malé děti napsal básník, esejista a kulturní organizátor Ivan M. Jirous v osmdesátých letech během těžkého žaláře ve Valdicích, do něhož byl odsouzen z politických důvodů.
poezie

Magor dětem

269 Kč
Celý život
(7x)
Ucelené vydání deníkových zápisků Jana Zábrany, které se rozprostírají téměř celým obdobím komunistického režimu, zahrnují nejen reflexi dobových událostí, ale jsou i jistým oknem do duše tohoto českého básníka a překladatele.
poezie

Celý život

539 Kč
Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy
(1x)
Kniha pro všechny, kteří mají rádi filmové fantazie Tima Burtona. Soubor 23 básní zavádí čtenáře do tragikomického světa absurdity, chytrého humoru a podivuhodných postaviček trudného vzezření i údělu. Všechny bytosti zpodobňují Burtonovy ilustrace.
poezie
Ukázky

Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy

269 Kč
Lidský řetěz
(2x)
V básnické sbírce se mísí vzpomínky na rodiče, elegie na přátele, variace na Vergiliovu Aeneidu či na středověkou irskou a moderní francouzskou poezii – básníkův hlas ustavičně rozmlouvá s jinými hlasy a básně dávají prostor životům druhých.
poezie

Lidský řetěz

169 Kč
Listy trávy
Kniha Listy trávy je první český překlad původního vydání Leaves of Grass (1855) Walta Whitmana. Obsahuje i pasáže, které v pozdějších vydáních sám básník vyškrtal nebo poupravil.
poezie

Listy trávy

267 Kč
Totemy míst
Martin Šindelář přichází po šestí letech s novou sbírkou básní, ve které opět najdete několik ilustrací od známého výtvarníka Lukáše "Musy" Musila. V knize je na padesát básní rozdělených do tří částí.
poezie

Totemy míst

141 Kč
Zazněl gong
S literární tvorbou Heleny Christen se mohli čtenáři časopisů setkávat již od konce 80. let. Přesto sbírka Zazněl gong je po vydaných dramatických pracích A růže voní dál a Asteroid 89 jejím básnickým debutem.
poezie

Zazněl gong

108 Kč
Jde pražské dítě domů z bia...
Tato kniha obsahuje více než čtyři stovky dosud nepublikovaných Blatného básní z let 1982-1990. Je to ohromující množství, ale pořád jen zlomek toho, co zůstalo v Blatného básnické pozůstalosti uložené nyní v pražském Památníku národního písemnictví.
poezie

Jde pražské dítě domů z bia...

440 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 180 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 18 > >>