Nejprodávanější tituly - červenec 2019
filosofie a náboženství

Dopisy psané stoikem - 11%
První kompletní vydání Senekových dopisů Luciliovi. Vydání je doplněno úvahou Petra Dvořáka o stoickém pojetí osobní transformace a ideálu emočního života.
filosofie a náboženství

Dopisy psané stoikem

430 Kč
382 Kč
Filosofie en noir - 11%
(5x)
Myšlení, ať chce či nechce, odpovídá své době. Po tragické katastrofě holokaustu je platnost této skutečnosti ještě očividnější – a možná i proto jsou knihy poválečné filosofie obtížně srozumitelné.
filosofie a náboženství

Filosofie en noir

342 Kč
304 Kč
Foucault a Deleuze: O těle, experimentu a etice - 11%
Cílem předložené monografie je uvedení do díla Michela Foucaulta a Gillesa Deleuze, zejména co se týče jejich uvažování o povaze vztahu jedince a společnosti.
filosofie a náboženství

Foucault a Deleuze: O těle, experimentu a etice

216 Kč
192 Kč
Myšlení a tvorba Egona Bondyho - 11%
Předkládaná kniha je první kolektivní monografií, která si klade za cíl postihnout nejpodstatnější aspekty díla jednoho z nejoriginálnějších českých myslitelů druhé poloviny 20. století, filosofa Egona Bondyho (1930–2007).
filosofie a náboženství

Myšlení a tvorba Egona Bondyho

293 Kč
260 Kč
Nemoc k smrti - 20%
(2x)
Nemoc k smrti, napsaná roku 1849, je mistrnou psychologickou úvahou o ztrátě člověkova já. Kierkegaard užívá pro svůj spis obměnu Kristova výroku z evangelia Jana kap. 11, v. 4., kdy v úvodu spisu píše: „Trýzní v zoufalství je, že se umřít nemůže…
filosofie a náboženství
Ukázky

Nemoc k smrti

255 Kč
204 Kč
Nemohu říct, že jsem šťastný, ale nyní cítím pokoj - 11%
Hlavním cílem knihy je představit paradigma teologického díla Matouše Chudého, jeho genezi a aplikaci ve vybraných oblastech jeho publikační činnosti, a to přesto, že mnoho z jeho života zůstává zahaleno tajemstvím a zřejmě nebude nikdy vysvětleno.
filosofie a náboženství

Nemohu říct, že jsem šťastný, ale nyní cítím pokoj

225 Kč
200 Kč
Prvouka vnitřní modlitby - 11%
Ti, kdo se věnují vnitřní modlitbě, dobře vědí, že často přicházejí chvíle, kdy není možné meditovat úryvky z Písma svatého. Jsme unavení, plni starostí a obav, ale i radostí z toho, co se nám přihodilo nebo co nás čeká v nejbližších dnech...
filosofie a náboženství

Prvouka vnitřní modlitby

203 Kč
180 Kč
Srdce kontemplativní modlitby - 11%
(1x)
Mystické křesťanství. Náročný, avšak neuvěřitelně hluboký text, jehož každé slovo, je-li správně pochopeno, míří k cíli, který je skryt přímo v nás.
filosofie a náboženství

Srdce kontemplativní modlitby

313 Kč
278 Kč
Věroměr - 11%
I když v praxi používáme barometr, tachometr nebo spirometr, nemůžeme mít věrometr. Přesto se Max Kašparů pokusil napsat Věroměr. Aspoň jako pomůcku pro rozlišení víry živé, víry mrtvé a víry v bezvědomí.
filosofie a náboženství

Věroměr

61 Kč
54 Kč
Biskup na snowboardu - 11%

Redaktor a moderátor Martin Veselovský, oceněný Cenou Ferdinanda Peroutky, se ptá Tomáše Holuba, v současné době plzeňského biskupa.

filosofie a náboženství

Biskup na snowboardu

223 Kč
198 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 329 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 .. 33 > >>