Nejprodávanější e-knihy v roce 2020
osobnosti a osudy

Příběh vojáka - 20%
(3x)
V této vzpomínkové knize rekapituluje generál Zachariáš svou vojenskou kariéru od velitele čety až po nejvyšší velitelské funkce.
osobnosti a osudy
Ukázky

Příběh vojáka

179 Kč
143 Kč
Co si pamatuju - 20%
(1x)
Překladatelka z francouzštiny vzpomíná na svého manžela, básníka Ladislava Dvořáka a své celoživotní přátele Václava a Olgu Havlovi, Jana Zábranu, Emanuela Fryntu, Jiřího Koláře, Josefa Hiršala aj.
osobnosti a osudy
Ukázky

Co si pamatuju

164 Kč
131 Kč
Martin Fourcade - 20%
Osobní deník biatlonové legendy.
osobnosti a osudy
Ukázky

Martin Fourcade

258 Kč
206 Kč
Život mimo kategorie - 20%
(2x)
John Bok (1945) se narodil do česko-britské rodiny (jeho otec byl válečným letcem, matka Angličanka). Podepsal Chartu 77, byl perzekuován policií, po roce 1989 pracoval v Úřadu pro ochranu ústavy a demokracie a ve FBIS.
osobnosti a osudy
Ukázky

Život mimo kategorie

245 Kč
196 Kč
Můj život s Reinhardem - 20%
(1x)
V roce 1976 byla vydaná v Německu velmi osobně napsaná kniha vzpomínek Liny Heydrichové, kde si připomíná nejdůležitější milníky svého života a zároveň odhaluje, jaké to bylo být manželkou Reinharda Heydricha.
osobnosti a osudy
Ukázky

Můj život s Reinhardem

149 Kč
119 Kč
Nejsem žádná lvice - 20%
(1x)

První podrobné, upřímné a ucelené vyprávění legendární televizní hlasatelky Kamily Moučkové.

osobnosti a osudy
Ukázky

Nejsem žádná lvice

98 Kč
78 Kč
Ella & Kandinský - 20%
(1x)
Během malování na bavorském horském úbočí se mladá Gabriele (Ella) Münterová zamiluje do svého ženatého učitele Vasilije Kandinského.
osobnosti a osudy
Ukázky

Ella & Kandinský

254 Kč
203 Kč
100 x TGM - 20%
(1x)
100 moudrých i vtipných, slavných i neznámých, ale vždy zajímavých výroků T. G. Masaryka, které mohou být užitečné a posloužit k zamyšlení i v současnosti. Malá čítanka Masarykových výroků s komentářem a výkladem, která TGM přibližuje dnešním čtenářům.
osobnosti a osudy
Ukázky

100 x TGM

140 Kč
112 Kč
Sama mezi Indiány - 20%
(5x)
Tato kniha je vzrušujícím, úchvatným i jímavým příběhem dívky, která prožila dvacet dva let v daleké Amazonii, uprostřed jednoho z posledních přírodních národů. Bělošky, která byla jako dítě v roce 1937 unesena indiány.
osobnosti a osudy
Ukázky

Sama mezi Indiány

248 Kč
198 Kč
Kauza Jan Masaryk (nový pohled) - 20%
(1x)
Pátrání po okolnostech smrti Jana Masaryka připomíná křižovatku slepých uliček. Ať už kriminalisté, historici a publicisté sledovali domněnku ministrovy sebevraždy, anebo se vydali po stopách a motivech vražedného činu,...
osobnosti a osudy
Ukázky

Kauza Jan Masaryk (nový pohled)

129 Kč
103 Kč
Vladimíra Čerepková - 20%
(2x)
Netradiční biografie propojuje vzpomínky pamětníků s dokumenty z pasťáků, soudů, léčeben. Součástí je rozhovor s básnířkou, který se uskutečnil rok před její smrtí. Vzniká tak detektivka života, kde o tom, kdo byla V. Čerepková, rozhodne sám čtenář.
osobnosti a osudy
Ukázky

Vladimíra Čerepková

248 Kč
198 Kč
Žirafa na pondělí - 20%
(2x)

Neobyčejná setkání se zvířaty i s lidmi, všední i výjimečné dění v zoo, výpravy do vzdálených zemí i nové pohledy na známá místa – to všechno obsahuje další výbor sloupků ředitele pražské zoo.

osobnosti a osudy
Ukázky

Žirafa na pondělí

99 Kč
79 Kč
Přežil jsem to - 20%

Paměti muže, do jehož života tragicky zasáhla okupace  „Už je to dávno a všechno se to zdá být strašně daleko. Stojím mlčky, nořím se do myšlenek před náhrobním kamenem mé ženy a snažím se vzpomenout, jak všechno začalo.

osobnosti a osudy
Ukázky

Přežil jsem to

209 Kč
167 Kč
Člověk má dělat to, nač má sílu. Život… - 20%
Než se stal Václav Havel prezidentem, znal Olgu Havlovou jen málokdo. Stačilo pár let, a získala si úctu tisíců spoluobčanů. Dodnes se hovoří o její noblese a aristokratičnosti ducha, o síle její osobnosti. Lze říci o Olze Havlové ještě něco nového, hlubšího a zajímavějšího? Pokouší se o to tento…
osobnosti a osudy
Ukázky

Člověk má dělat to, nač má sílu. Život…

239 Kč
191 Kč
U 'Bernatů' - 20%
Welsovy vzpomínky na roky 1853-1897. Jsou nejen cenným svědectvím o mnoha detailech ze života vesnické židovské komunity v západních Čechách 2. poloviny 19. století, ale i neobyčejně citlivě napsaným literárním textem.
osobnosti a osudy
Ukázky

U "Bernatů"

142 Kč
114 Kč
Místo snění - 20%
Životopis napsala novinářka Kristine McKennová na základě více než stovky rozhovorů s Lynchovými přáteli, rodinnými příslušníky, bývalými manželkami, herci, agenty, hudebníky a dalšími spolupracovníky.
osobnosti a osudy
Ukázky

Místo snění

379 Kč
303 Kč
Můj příběh jménem policie - 20%
Jak doopravdy funguje česká policie, na jakých principech stojí její každodenní činnost, jaké nároky jsou kladeny na práci řadových policistů?
osobnosti a osudy
Ukázky

Můj příběh jménem policie

212 Kč
170 Kč
Stephen Hawking: Paměti o přátelství a fyzice - 20%
Stephen Hawking byl jedním z nejvýznamnějších fyziků naší doby, který ovlivnil životy milionů lidí. Fyzik a spisovatel Leonard Mlodinow ve své nové knize nabízí unikátní a nanejvýš osobní portrét jedinečného muže...
osobnosti a osudy
Ukázky

Stephen Hawking: Paměti o přátelství a fyzice

249 Kč
199 Kč
Šedé eminence evropských dějin - 20%
Role tzv. šedých eminencí je v dějinách často nejen opomíjena, ale i nedoceněna, ačkoli je zpravidla jen dočasná. Tyto osobnosti obvykle stojí v pozadí politického a společenského dění, avšak navzdory tomu disponují možnostmi rozhodovat o důležitých otázkách, mnohdy mají ve svých rukou osudy celých národů.
osobnosti a osudy
Ukázky

Šedé eminence evropských dějin

189 Kč
151 Kč
Chlapec, který přežil pochod smrti - 20%
(1x)
V roce 1981 sepsal Pavel Taussig pro svého staršího syna k jeho jedenáctým narozeninám svůj životopis. To proto, že i jemu bylo jedenáct, když se ocitl v Osvětimi. Poté přežil ještě tábory Mauthausen, Melk a Gunskirchen a pochod smrti.
osobnosti a osudy
Ukázky

Chlapec, který přežil pochod smrti

237 Kč
190 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 304 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 16 > >>