Graham Greene - Úniky
Snížená cena Info OKO

Úniky

Nakladatel: Kalich 2006
Rozebráno
45 Kč
pohlídat

Anotace

Mistrně sepsané paměti pokrývají období let 1929 až 1978. Greene se v nich věnuje především literární tvorbě a cestám, okolnostem a motivům, které vedly k napsání jeho románů, povídek a divadelních her. Obšírně se rozepisuje o cestách a zážitcích, které ho inspirovaly k jeho dílům, a nabízí postřehy, úsudky a myšlenky, a také záznamy ze svých...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Greeneland neexistuje

(...) Málokteré prozaické dílo dvacátého století vzbuzovalo a stále vzbuzuje tak bezprostřední čtenářský zájem jako Greenovo, což je způsobeno tím, že jeho knihy - řečeno s českým překladatelem Komediantů Stanislavem Marešem - "mohou uchvacovat nebo odpuzovat, budit v nás nadšený obdiv nebo stejně vášnivý nesouhlas, jen jedno v nás vyvolat nemohou: ... vlažnost." Sám Greene ovšem na své romány, povídky či divadelní hry pohlíží s téměř bezohledným odstupem. Nezřídka bere na milost jen některé části, některé scény, některé postavy.

Co všechno tím Graham Greene nemyslel

(...) Málokterý spisovatel dokáže tak nesmiřitelně hovořit o svém vlastním psaní; ukazovat na to, co považuje za své tvůrčí chyby, mluvit o četných ztroskotáních a nedokončených rukopisech, přiznat se k tomu, že nemívá před psaním přesný plán a že to, co se jeví jako připravená pointa, ho mnohdy napadlo na poslední chvíli. (...) Úniky nejsou klasickými ucelenými memoáry, jde spíše o jakýsi soubor fragmentů pokrývajících s různou podrobností léta 1929 - 1978. Jsou to však fragmenty, které do sebe dobře zapadají.

Úniky (Kalich)

(...) Svou literární tvorbu reflektuje Greene místy až se sarkastickým nadhledem. (...) Čtenář se v knize dozví, za jakých okolností vznikaly autorovy romány a divadelní hry, přečte si i mnoho zajímavých postřehů o dějinách dvacátého století a humorných příběhů ze života. A celé je to výborně napsané.

Magazín OKO

Jeden z Fröhlichových mistrovských překladů: Vyhaslý případ
Aktuality

Jeden z Fröhlichových mistrovských překladů: Vyhaslý případ

Známý architekt má dost světa i svého života. Snaží se sám před sebou útéct na místo, kde by si ještě mohl namluvit, že má jeho život aspoň nějaký smysl - do leprosária v ...

 |  Tomáš Weiss

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Úniky
Autor:
Greene, Graham
Nakladatel:
Kalich
EAN:
9788070170526
ISBN:
80-7017-052-2
Doporučená prodejní cena:
267 Kč
Originál:
Ways of Escape
Překlad:
Zbavitelová, Gita
Popis:
1× kniha, vázaná, 268 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)