Johan Theorin - Smršť

Smršť

Nakladatel: MOBA 2022
Není v prodeji
249 Kč
pohlídat

Anotace

Chladný, ponurý říjen na ostrově Öland. Joachim nedal na pověry o ostrově a se svou rodinou se nastěhoval na statek Aluden. Tato usedlost však byla vystavěna ze dřeva lodního vraku a všem obyvatelům přineslo toto místo jen neštěstí.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(11x)

Vaše hodnocení
Četla jsem ve slovenštině, česky ještě nevyšla, ale až vyjde, určitě si ji běžte koupit. Je to další typicky theorinovská kniha - plná temných severských scenérií, tentokrát trochu duchařinka, ale se zajímavou zápletkou, gradujícím dějem a samozřejmě překvapivým rozuzlením. Doporučuji!!!
Začátek knihy mě bavil, napínavý příběh odehrávající se v několika dějových rovinách, v průběhu mi stále více vadil zvýšený výskyt nadpřirozených událostí a duchů, které jsem čekala, že se na konci knihy logicky vysvětlí. Závěr příběhu a především odhalení vraha, mě, bohužel, vůbec nepřekvapilo. Autorova kniha Mlhy Ölandu se mi líbila mnohem víc.
O zločin nejde, jinak by byl lépe propracovaný a ne divný a nelogický. Více dějových linií ujde, ale duchů jsem měla brzy plné zuby. Jsou tam jen proto, aby tam byli, nemají vliv na knížku a mystické a nevysvětlené záhady do detektivky nepatří, sorry. Lepší jsou Mlhy Ölandu, tam má detektivka hlavu a patu.
Začalo to pěkně, ovšem po chvíli upadek linie, nuda, přeskákala jsem to do konce, koukla na vraha, a vrátila do knihovny, o ničem, nedoporučuji
Nechápu, co je na knize tak skvělé. Nuda, duchařina, nelogické řešení vraždy.
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Smršť

Johan Theorin ani tentokrát nezklamal a předložil svým fanouškům a milovníkům detektivek vskutku skvělou práci – výbornou zápletku na pozadí typické severské scenerie, gradující děj a překvapivé rozuzlení.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Smršť
Autor:
Theorin, Johan
Nakladatel:
MOBA
EAN:
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Originál:
Nattfak
Překlad:
Bojanovský, Jaroslav
Popis:
Elektronická kniha, 424 stran, bez zabezpečení DRM, 0,7 MB ePUB ePUB, 1,8 MB Mobi Mobi, česky
Rok vydání:
2022