Ke stažení Info OKO

Žena v kleci

Nakladatel: Host 2012
Ihned
179 Kč

Anotace

Komisař je po traumatické události při práci přeložen do oddělení Q, kde se má zabývat nevyřešenými případy z minulosti. Případ mladé političky, která před pěti lety beze stop zmizela, v něm probudí detektivní instinkty, o kterých si myslel, že jsou dávno ztracené. Čím víc proniká do případu, tím větší nachází nesrovnalosti. Je opravdu možné, že ta...
Zobrazit celý text

TITULY V SÉRII: Kriminální série Oddělení Q - e-knihy

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(24x)

Vaše hodnocení
Moc povedená severská detektivka. Celkem drsný příběh se správnou dávkou napětí, ale i humoru.Kniha má správný spád a byla jsem doslova nadšená. Těším se na další díly z nově založeného oddělení Q a velmi doporučuji si knihu přečíst.
Příběh se čte jedním dechem, tým vyšetřovatelů příjemně podivný a zápletka vyšponovaná až k nesnesení. Jsem natěšená na filmovou verzi, která vtrhla do kin a toužebně si přeji, aby byla adaptace stejně povedená, jako se to podařilo u Lovců hlav Jo Nesba.
Dánský Kmenta píše thrillery velmi humornou formou. Některé pasáže jsou vtipné až neuvěřitelně!!! Inspektor Carl Mork je dobrej ale "nejlepší" , "legendární" a "klasik" je pomocník Asad:-)
Bravo pane Adlelere Olsene!!!
Velice povedená detektivka, čtivá a napínavá a vtipná. Zápletka není vůbec špatná, zmizela politička a dlouhých pět let není k nalezení. Nenudila jsem se, příběh je napínavý. Těším se na další díly oddělení Q.
Přečetla si knihkupkyně z knihkupectví Kosmas v Karlíně

První případ oddělení Q, které řeší odložené případy. Předloha stejnojmenného filmu.
Merete, mladá a úspěšná politička náhle beze stopy zmizí z trajektu, na kterém se plaví společně se svým duševně nemocným bratrem. Po pěti letech se tento případ dostává do rukou detektiva...
Více
O detektivku vlastně nejde (hlavní pointu tušíte cca od poloviny), spíše s napětím čekáte, jak se věci vyvinou.Hlavní hrdina vám není sympatický od začátku, vztah k němu si naopak musíte postupně budovat. Pomáhá vám v tom především ironie a sarkasmus, kterými autor neřeší. Čtení je to napínavé, zábavné a vypovídá mnohé o kosmopolitismu současného...
Více
Jak je u severských autorů obvyklé a poněkud klišé, jde o detektivku, kde má hlavní hrdina nějaký osobní problém, na policejním oddělení ho nemají rádi (ovšem ředitel nad ním drží chtě nechtě ochrannou ruku) a pachatel se mstí za něco z minulosti.
Nicméně styl psaní se odlišuje tím, že kniha je psaná s nadhledem a jemným sarkastickým humorem,...
Více
S ženou v kleci jsem prožívala každý její okamžik. Je to opravdu zajímavý příběh, různé typy postav. Doporučuji k přečtení.
Tato kniha je opravdu moc hezká a od samého začátku zaujme každého čtenáře. Nejradši bych jí četla bez přestávek ale to bohužel dost dobře nejde. Těším se na další knihy s tíhle tématem od tohoto autora. Knihu mohu jen doporučit.
Výborná knížka. Sice od poloviny tušíte, kdo je pachatel, a to je u detektivky docela na závadu. Autorův vypointovaný, černě humorný styl stejně ale nutí číst až do konce, pokud možno bez přestávky. A jak to nakonec celé dopadne, to tak úplně jasné není. Těším se na další knížky autora.
Jednalo-li by se o mojí první detektivní sérii - nemám co vytknout.
Sympatičtí vyšetřovatelé, zapamatovatelné množství postav, tak akorát vodítek k vrahovi a jednohubková detektivka je na světě.
Teď přichází bohužel mé "ale".
Jelikož mám pár detektivek za sebou, hlavní pointa a tím pádem padouch, mi docvakl po žalostně málo...
Více
Detektivka je to dobrá, ale nemůžu napsat HEZKÁ knížka - co je hezkého na tom, že někdo někoho x let vězní v přetlakové komoře, a nechutně týrá. Od začátku je jasné, kdo je pachatel, jak je zmínka o dopr.nehodě a přeživších. Detektiv a jeho pomocník jsou osvěžením, známí i z dalších děl. Charaktery má autor vypracované dobře. Knihu jsem ale...
Více
Právě jsem tuhle knížku přečetla a doporučuji, abyste si ji přečetli taky. Hned od začátku mě děj chytil a nepustil až do samého konce. Olsen prostě umí psát a zaujmout.
Vřele doporučuji všem milovníkům tohoto žánru, knihu jsem přečetla jedním dechem.
Zobrazit další (11)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Hledání ztracené ženy za vůně arabských pokrmů

Carl, kdysi špičkový kodaňský detektiv odstavený na vedlejší kolej, vyšetřuje spolu se svým exotickým asistentem Hafezem el-Assadem záhadné zmizení jedné političky, nad kterým už dánská policie dávno zavřela dveře.
Celá recenze

Magazín OKO

Rozhovor s Jussi Adler-Olsenem
Rozhovory

Rozhovor s Jussi Adler-Olsenem

Kolik dílů bude mít série z Oddělení Q? Zdá se,  že díl po díle stoupá význam postavy Asada. Máte s ním velké plány?

Co se týče Asada, je to jeden z ...

 |  Tomáš Fojtík

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Žena v kleci
Autor:
Adler-Olsen, Jussi
Nakladatel:
Host
EAN:
Doporučená prodejní cena:
179 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 408 stran, bez zabezpečení DRM, 0,7 MB ePUB ePUB, 2,0 MB Mobi Mobi, 1,6 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2012