Ke stažení Info OKO

Převorství u pomerančovníku

Nakladatel: Host 2020
Ihned
299 Kč

Anotace

Říši Inysu už přes tisíc let vládne berethnetská dynastie. Královna Sabran musí počít dědičku, aby svou zemi zachránila před zničením. Stále však není provdaná a ke dveřím její ložnice se plíží hrdlořezové.

Ead Duryanová je u dvora jednou z mála cizinek. Vypracovala se na pozici dvorní dámy, ve skutečnosti však zůstává věrná utajenému...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Epické vyprávění o světě draků, království a magii. Zlo spí, ale na jak dlouho? A až se probudí, nebude čas na dávné spory říší, na pradávná proroctví a staré křivdy. Příběhu nechybí ani pořádné politické pletichaření, špetka asijské kultury a probouzející se ženská emancipace. Je to čtení na delší čas, ale rozhodně se vyplatí.
Četbu této knihy, kterou mám doma už rok, jsem stále odkládala i přesto, že mě hned zaujala, jak svým obalem, tak anotací. Důvod 800 stran :-D. Teď jsem se do ní pustila a lituji jen toho, že jsem to neudělala dříve. Nádherná fantasy, autorka dokonale popisuje svět draků, království, říše, které mají své náboženství a legendy. Příběh začíná v době,...
Více
Příběh je o osudech třech žen různých kultur, povah a životních priorit. Každá si jde svou vlastní cestou - předurčenou, vybojovanou, zvolenou, a přesto se setkají, aby zabránily mocnému pánovi ohnivých draků uvrhnout svět do druhé temnoty lidstva.
Mezi knihami, které jsem kdy v životě přečetla, patří tato mezi mé nejoblíbenější. Je napínavá...
Více
Draci. Nedílná součást fantazie a literatury. Když si ovšem draky vezme do pera takové eso jako Samantha Shannonová, je jasné, že to bude zážitek. Autorka série Kostičas tvoří barvité a složité světy plné zápletek, postav, napětí a originality. Nejinak je tomu i u Převorství.
Pokud se tedy nebojíte knih, ve kterých vás autor bez milosti hodí...
Více
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Jak na nebi, tak ve vodě

Britská spisovatelka si v mezičase mezi dvěma díly své populární young adult série Kostičas začala hrát s motivem draků a několika alžbětinskými prvky. Výsledkem je opulentní fantasy román s výraznými vlivy dálněvýchodních kultur.
Celá recenze

Magazín OKO

Cizí lidé mi předpovídali, že budu další J. K. Rowlingová
Rozhovory

Cizí lidé mi předpovídali, že budu další J. K. Rowlingová

Série Kostičas se stala populární v době, kdy jsi byla hodně mladá a ještě jsi studovala. Jaké to tenkrát bylo? Zaskočil tě úspěch? A jak se na to díváš dnes, očima ...

 |  Kateřina Šardická, nakl. Host

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Převorství u pomerančovníku
Autor:
Shannonová, Samantha
Nakladatel:
Host
EAN:
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Originál:
The Priory of the Orange Tree
Překlad:
Kapsová, Lenka
Popis:
Elektronická kniha, 848 stran, bez zabezpečení DRM, 4,1 MB ePUB ePUB, 11,0 MB Mobi Mobi, 7,2 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2020