Isaac Asimov - Nadace
Ke stažení

Nadace

Interpret:  Martin Myšička
Nakladatel: OneHotBook 2021
Nadace

Nadace

314 Kč
Skladem
314 Kč
Ihned
339 Kč

Anotace

Ani na předem vytyčené cestě k budoucnosti není nouze o překvapení a nebezpečí… Dvanáct tisíc let trvající galaktické Říši by jen málokdo předpovídal brzký zánik. Když se takový člověk přesto objeví, dostane se mu okamžitě nálepky sýčka a pozornosti bezpečnostních složek. Jenže geniální matematik Hari Seldon vyzbrojený psychohistorickým modelem...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Jde o třetí díl série o Nadaci budované Hari Seldonem kde je budovatel galaktické encyklopedie vykázán z Trantoru na Terminus. Svazek zároveň načíná následující svazek Nadace a říše ve kterém si marně obsazují planetu Terminus různé dobyvačné monarchie, ale vždycky na nějakém chybném kroku jejich úsilí selže. Nakonec je Terminus veden obchodními magnáty dokud nepřijde silnější dobyvatel.
Legendární dílo světové sci-fi. Poprvé jsem četl sérii "Nadace" na počátku devadesátých let a už tehdy mě uchvátila, byť to nebylo zrovna v nejlepším překladu, ale protože jsem tehdy zrovna jakž takž odmaturoval z AJ, zase tolik mě to nebolelo. Jsem ale rád, že v posledních letech série vyšla znovu a to v novém překladu a v knihách s...
Více
Nadace je to nejlepší sci-fi co jsem doposud četl. Asimov je opravdu velmistr žánru. U žádné z knih jsem se nenudil a o překvapení rozhodně nebyla nouze, fanouškům sci-fi na 100% doporučuji.
Asimovu Nadaci jsem zblajznul jako malinu.Je to špičkové počteníčko založené na vizi daleké budoucnosti lidstva s využitím nejnovějších poznatků lidstva v současnosti.Prý už vyšel sedmý díl (ve slovenštině) s názvem A zrodila se Nadace.Nemůžu jej nikde sehnat.
Dle mého názoru poměrně často 'překonstruované' až to bije do očí. Ale na druhou stranu lehké a zábavné čtení, člověku nedá aby alespoň nepřečetl první tři díly, pozdějsí jsou dosti disiluzorní jak starému pánovy 'měkl' mozek. Exemplárním příkladem byl poslední a vlastně první(dějově) díl(Předehra k nadaci). Podle mě tzv.'Alenka v říši divů' sci-fiction :)
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Nadace
Autor:
Asimov, Isaac
Nakladatel:
OneHotBook
EAN:
Doporučená prodejní cena:
339 Kč
Překlad:
Janiš, Viktor
Interpret:
Myšička, Martin
Popis:
AudioKniha ke stažení, 46 x mp3, délka 18 hod. 20 min., velikost 998,0 MB, česky
Rok vydání:
2021