Miloslav Topinka

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Miloslav Topinka (1945, Nový Etynk) vystudoval psychologii na FFUK. Zúčastnil se devítiměsíční expedice Lambaréné po čtrnácti zemích Afriky. Vystoupil na Kilimandžáro, projel celou Saharu. 1968–9 pracoval jako redaktor Sešitů pro literaturu a diskusi, až do zastavení časopisu. Napsal scénář k celovečernímu filmu o Karlu Hynku Máchovi (1969–1970),...

Zobrazit celý text
Nahoru

Miloslav Topinka v Oko Magazínu OKO

Recenze

Hadí kámen Miloslava Topinky podruhé

Druhé, a rozšířené vydání výboru esejů, článků a skic básníka Miloslava Topinky z let 1966 – 2006 s krásným názvem Hadí kámen jen ukazuje, jak moc nám podobné edice chybějí. Topinka ve svých textech projevuje nejen výraznou empatii, ale především pokoru před skutečnou poesií.
Aktuality

Nejkrásnější české knihy roku 2020

56. ročník Ceny za Nejkrásnější české knihy roku byly vyhlášeny a slavnostně předány v Centru architektury a městského plánování v Praze (CAMP). V soutěži o nejlepší knižní design roku 2020 odborná porota vybírala z celkem 323 přihlášených knih, nominaci proměnilo 31 z nich.
Recenze

Vysoká hra pokračuje...

Zatímco první svazek volné řady, zasvěcené francouzské básnické a výtvarné skupině Vysoká hra přinášel přetisk všech čísel stejnojmenné revue, ve druhém, nazvaném Vysoká hra – mýtus nenávratného najdeme texty, studie a korespondenci, týkající se této naprosto jedinečné skupiny.
TV Kosmas

Podvečer s Hlasy

Před několika týdny vydal spolek Hlasy (nakladatelství Triáda, Nadace manželů Růžičkových, Ivan Arsenjev a Studio Bystrouška) další čtyři CD, takže v současnosti je k poslechu 11 studiově nahraných autorských čtení spisovatelů a...
Zobrazit celý text
Další články