Jü Chua

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Jü Chua (1960) je jedním z nejúspěšnějších čínských spisovatelů současnosti. Do literatury vstoupil v 80. letech minulého století esejemi a avantgardními povídkami. Od 90. let píše realistické romány, jejichž tématem jsou osudy lidí poznamenané dramatickými událostmi 2. poloviny 20. století (především Kulturní revoluce), ale také převratnými...
Zobrazit celý text
Nahoru

Jü Chua v Oko Magazínu OKO

Rádio Kosmas

Megafon - knižní novinky - nový Červenák, Thoreau a jeho Deník, Ouředník očima zahraničí atd.

V našem výběru najdete novinku Juraje Červenáka Anděl v podsvětí, dále příběh, který vypráví vdova, žijící v bytě se svoji lesbickou dcerou a její přítelkyní, text Martina Bubera o tom, co je a co není utopie, zahraniční pohled na tvorbu Patrika Ouředníka, ale také Goetha nebo Thoreaua.
Recenze

MeziŘádky Zdenko Pavelky

Tradiční novinkový výběr literárního redaktora a vydavatele je tentokrát 100% čínský. Vzpomeneme si u toho na souboj naší literatury s totalitními cenzory? Na samizdat? Na pašované výtisky ze zahraničí? Na kriminalizaci knih? Text vznikl...
Zobrazit celý text
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Vzhůru k pólu! Kapitánem je literární redkator a publicista Zdenko Pavelka a vlny Českého rozhlasu jsou jeho pravidelnému knižnímu týdeníku příznivé. Tentokrát Made in China, kniha z Nizozemí, veršující Hašek nebo závodící Kolowrat.
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Pracovitě a vytrvale se Zdenko Pavelka pročítá skrze hromady knih, aby se nám pak pokusil zprostředkovat svůj čtenářský zážitek. Tištěný pořad Českého rozhlasu 3 - Vltava pravidelně na OKU.
Další články