Peter S. Beagle

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Peter S. Beagle je americký autor fantasy, v současnosti jedna z nejvýraznějších tváří žánru, narodil se 20. dubna 1939 v New Yorku. Spisovatelem se chtěl stát už jako dítě, publikovat začal ve středoškolském časopisu. V roce 1959 dokončil bakalářské studium tvůrčího psaní a španělštiny. Poprvé zaujal románem Poklidné a tiché místo (1960),...

Zobrazit celý text
Nahoru

Peter S. Beagle v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Kvarteto z Arga - únor 2024

Autoři píšou, překladatelé překládají, nakladatelé vydávají, tiskárny tisknou, knihkupci prodávají a čtenáři kupují. Ideální knižní svět má samozřejmě svoje trápení, ale to neznamená, že by nebylo co nového číst. Tady je kvarteto novinek z Arga, které na vás čekají.
Aktuality

Meltingpot 2018 - inspirujme se jedni od druhých

Součástí hudebního festivalu Colours of Ostrava bude i letos debatní program nazvaný Meltigpot. Přes 150 účinkujících na 8 pódiích ze 24 zemí. Takže uprostřed festival najdete festival diskuzní. I letos se jedna stage jmenuje KOSMAS/Argo.
Aktuality

Ceny Akademie sci-fi, fantasy a hororu 2018

Na Světě knihy se předávaly ceny Akademie sci-fi, fantasy a hororu 2018. Nechte se inspirovat - např. Laird Barron (ten pirát na obrázku) a jeho povídky jsou opravdu skvělé a dalece, dalece přesahují nějaké žánrové vymezení (ostatně stejně jako třeba Ursula Le Guinová nebo Pat Murphyová).
Další články