Thomas Pynchon

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Thomas Pynchon se narodil roku 1937 na newyorském Long Islandu a žil střídavě v zahraničí a Kalifornii, nyní žije v New Yorku. Debutoval několika povídkami v časopisech, první román nazvaný V. vydal v roce 1963. Prorazil však až v roce 1966 s románem/ novelou Dražba série 49 (The Crying of Lot 49, č. 2004), v němž poprvé předvedl svůj hutný,...
Zobrazit celý text
Nahoru

Thomas Pynchon v Oko Magazínu OKO

Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Po prázdninové pauze se OKo Kosmasu vrací k uveřejňování textů z rozhlasového pořadu Knižní pól, kde je jedním z hlídačů novinek literární redaktor a kavárník Zdenko Pavelka.
Recenze

Co tohle je? Jen Pynchonovy paranoie?

Americký prozaik Thomas Pynchon vykresluje ve svém posledním románu Výkřik techniky ne zrovna optimistický obraz současnosti, nemluvě o budoucnosti. A to vše propletené všemožnými spiknutími a zákulisními hrami. Takový ovšem byl Pynchon vždy, pouze zrál.
Aktuality

Díváte se na svět skrze Pynchona a je v tom křik, ale i hodně speciální humor

Legendární americký spisovatel nabízí ve své zatím poslední knize Výkřik techniky opět karnevalový mišmaš nejrůznějších žánrů, ale též kombinaci historických i zcela vymyšlených událostí, s mimořádně důmyslnými skladišti...
Zobrazit celý text
Ukázky

Když Pynchon vykřikne...

Jedna z událostí letošní překladové sezóny je tady: česky vychází zatím poslední kniha legendy americké moderní literatury Thomase Pynchona (1937). Originálu, který pod názvem Bleeding Edge vyšel v roce 2013, dal překladatel Martin Svoboda název Výkřik techniky.
Další články