Wojciech Tochman

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Wojciech Tochman (1969), polský novinář, reportér a spisovatel. Spolu s Mariuszem Szczygiełem, Pawłem Smoleńským, Jackem Hugo-Baderem a Lidií Ostałowskou tvořili v devadesátých letech legendární skupinu reportérů deníku Gazeta Wyborcza. Své reportérské kroky směruje tam, kde selhala společnost, kde se sousedské soužití mění v genocidu nebo...
Zobrazit celý text
Nahoru

Wojciech Tochman v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Polský literární reportér Tochman hledá v Kambodži lidskost, nachází ale trauma

Polský mistr reportážních knih Wojciech Tochman se vydal do Kambodži. Navštívil velká města i venkov a svým typickým lakonickým způsobem popsal v knize Kokrhání kohoutů, pláč psů současný život tamních lidí. Dělá to tak, jak je pro něj typické – v knize nepadne ani slovo navíc.
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualne.cz, host Filip Ostrowski, nakladatelství Absynt

"Nebáli jsme se excelových tabulek. Ani toho, že o knize budeme mluvit jako o produktu," vzpomíná Filip Ostrowski s úsměvem na dobu před sedmi roky, kdy s Jurajem Koudelou založil nakladatelství Absynt. Od té doby spolu česky i slovensky...
Zobrazit celý text
Recenze

Polsko a Poláci, jak je asi neznáte

Sousedství odedávna přináší nevraživost a předsudky. A že jde o souseda jazykově blízkého? Možná tím spíš! Poslední dobou se nové pohledy na naše česko-polské blíženectví snaží korigovat a zpestřit literatura. Konkrétně polská reportážní škola.
Recenze

Mastná a slaná fakta

Po Němcích, Švédech, Francouzech ale třeba i Rakušanech, by se teď už i Češi mohli začít konečně ptát: Proč mají Poláci něco, co my nemáme? A myslí se tím živá tradice literární reportáže.
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Literární publicista a vydavatel informuje o knihách pravidelně v rozhlase na stanici Český rozhlas 3 - Vltava. (sobota, kolem 8:45 hod. v rámci Víkendové přílohy). Přepis jeho relací přinášíme s laskavým svolením v OKU.
Další články