Tereza Límanová

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Tereza Límanová (* 1965) vystudovala francouzštinu a češtinu na FF UK a bohemistiku na School of Slavonic Studies na University of London. V současnosti učí jazyky v Jazykovém centru FF UK v Praze. V roce 2014 vydala v nakladatelství Revolver Revue autobiogra? cký text o dětství na Malé Straně ve starém domě pod Hradem, nazvaný Domeček, který se v...
Zobrazit celý text
Nahoru

Tereza Límanová v Oko Magazínu OKO

Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Tereza Límanová

Se spisovatelkou Terezou Límanovou o nárocích matky na dceru, pocitu viny, který má kvůli tomu, že studovala za komunismu, či obraně buržoazních tradic během normalizace.
Aktuality

Vzpomínky jsou pro mě současnost - nad knihou Terezy Límanové

Co dělat, když se odmala vymykáte představám nejbližšího okolí? Jak vlastním odhodláním překřičet hlasy matky, babičky, tety? I po tom v autobiograficky laděné knize Drzá líná neschopná pátrá spisovatelka, překladatelka a výtvarnice Tereza Límanová. Víc ve Vizitce Českého rozhlasu Vltava.
Ukázky

Ona se vážně snaží, ale furt to nestačí

Ve vtipné, svižné, autobiograficky laděné próze Terezy Límanové se najde nejen každá nedokonalá dcera, milenka, manželka nebo matka. Drzá líná neschopná je opatřena autorskými ilustracemi a fotografiemi z autorčina archivu.
Další články