Kateřina Čupová

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Kateřina Čupová (* 1992, Ostrava) absolvovala ateliér animace na Fakultě multimediálních komunikací UTB ve Zlíně. Krátké komiksové práce publikovala v časopisech a sbornících AARGH!, Art+Antiques, Bublifuk, KomiksFest revue nebo Vějíř, za příběh Kašna získala cenu Muriel. Pomocí platformy Kickstarter publikovala webcomic Author‘s apprentice.
Nahoru

Kateřina Čupová v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Do světa robotů vypuštěný komiks R.U.R.

Kateřina Čupová je kreslířka a animátorka, která se úkolu zhostila s bravurou a představuje Čapkův text ve svěžím pojetí určeném o sto let mladšímu publiku. R. U. R. je tedy zpět v jasných barvách a podání, kterým může po sto letech opět dobýt svět.
Aktuality

Zlatá stuha 2023: ukázat na zajímavé knihy pro mladé čtenáře

Ocenění Zlatá stuha, které pořádá česká sekce IBBY (Mezinárodní sdružení pro dětskou knihu), hodnotí knižní tvorbu pro děti a mládež za uplynulý rok. Porotci letos volili z více než 230 přihlášených titulů, které hodnotili z pohledu...
Zobrazit celý text
Aktuality

Ceny Litera doporučují: Marek Technik: Varování, Kateřina Čupová: Hrnečku vař!, Lucie Vaňková: Putování leklé ryby

Novinkou letošních cen Litera byly long listy - tedy seznamy knih, které se sice nevešly do nominací, ale poroty je přesto nějak chtěly zviditelnit. U nakladatelství Argo se jednalo o tři hodně osobité a z řady vybočující texty. Na fotografii Jana Křikavy Lucie Vaňková.
Aktuality

Rozdány komiksové ceny Muriel 2022

Hlavní ceny si odnesla Lucie Lomová, která vyzkoušela formát kresleného deníku, v nominacích nejvíce zastoupená Kateřina Čupová ovšem získala ocenění jak v dětské kategorii, tak za krátký komiks. A další jména oceněných: Osoha, Páleníček plus Gipi, Cowdry, a Tučapský a Crew.
Aktuality

Superhrdina Kašoman

Kateřina Čupová (* 1992, Ostrava) absolvovala ateliér animace na Fakultě multimediálních komunikací UTB ve Zlíně. Krátké komiksové práce publikovala v časopisech a sbornících AARGH!, Art+Antiques, Bublifuk, KomiksFest revue nebo Vějíř, za...
Zobrazit celý text
Aktuality

Zlatá stuha 2021 pro autory a překladatele nejlepších dětských knih

V Centru současného umění DOX vyhlásili 14. září vítěze 29. ročníku Zlaté stuhy. Porota vybrala nejlepší knihy pro malé a mladé čtenáře vydané za předchozí rok.
Další články