Pavel Hájek

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Pavel Hájek (1977, Praha) absolvent FF UK v Praze, autor několika próz a historických studií, grafický úpravce knih, editor. Knižně vydal například texty Kráska a Netvor, Měsíc v parku nebo Jde pevně kupředu naše zem. Od roku 2008 pracuje jako šéfproducent Knihovny Václava Havla, kde mimo jiné řídí edici Dílo Pavla Juráčka.
Nahoru

Pavel Hájek v Oko Magazínu OKO

Recenze

Rudý ráj z odvrácené strany

Pod názvem Tisíc Gagarínů a jedna řepařka! se skrývají, jak doplňuje podtitul, dopisy-romány zasílané Josefu Hodkovi mezi lety 1949 a 1963. Chybí již jen jméno pisatele – je jím Josef Váchal. A tím je možná řečeno vše.
Ukázky

Víš, Jozefe, tohle’s mi neměl dělat! Neříct ani vyliž nám p...,

Soubor sedmi obsáhlých dopisů dřevorytce Josefa Váchala (1884–1969) jeho jedinému žáku a celoživotnímu příteli Josefu Hodkovi (1888–1973), napsané mezi lety 1949 a 1963 je nemožné vnímat chladně. Texty jsou to osobité obsahem, větnou...
Zobrazit celý text
Rádio Kosmas

Na dotek - podcast Aktualně.cz: hostem Petra Viziny Jáchym Topol

Se spisovatelem Jáchymem Topolem o posmrtně vydaných textech jeho bratra, kníru napoleonského generála Marbota a pádu do propasti, který nešlo zastavit.
TV Kosmas

Topol J. a Kilián Nedory Topola F.

Kniha Kilián Nedory je sestavena z textů Filipa Topola o jeho legendárním a tajemném „příteli“, které ve valné většině nebyly publikovány. Její první část tvoří novela Jámy a vítr, druhá pak konvolut črt, písňových textů, básní a próz.
Ukázky

Nedory, slyšels někdy tuhle píseň, hranou na lidský srdce?

"Věděl jedno, že nikoho nechce vidět,bylo toho moc, vždycky, myslel na samotu, ale když přišla tak se jí vyděsil, normálně se z ní zesral, ale Nedory, neber to tragicky, dyť je eště vítr." Soubor textů Filipa Topola o jeho legendárním a...
Zobrazit celý text
Recenze

Pavel Juráček jde – opět – na dřeň

Deník III. 1959-1974 scénáristy a režiséra Pavla Juráčka, předposlední svazek kompletního vydání jeho deníků přináší svědectví nejen o Juráčkovi samotném, ale také o době, v níž mu bylo žít. Četba to není místy zrovna veselá, rozhodně však potřebná.
Další články