Jakub Němeček

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Jakub Němeček (* 1968) je grafik a překladatel. V 90. letech pracoval ve studiu a nakladatelství Divus, roku 2000 spoluzaložil nakladatelství Mot, které poprvé seznámilo české čtenáře s komiksy Pixy, Padoucnice nebo Donžon.
Později začal překládat beletrii a roku 2016 založil nakladatelskou značku Gnóm!, pod kterou vydává knihy ve vlastním překladu i grafické úpravě.
Nahoru

Jakub Němeček v Oko Magazínu OKO

Ukázky

Knižní povídkářský debut Jakuba Němečka

"Tyto povídky vznikly v letech 2012–2015. V té době jste je nejspíš mohli potkat někde na internetu, kde byly volně k mání. Později jsem je ze sítě stáhl, nechával je uležet a občas přepisoval." Jakub Němeček
Aktuality

Ektoplazma Radia Wave o povídkové sbírce Ursuly K. Le Guinové

Sbírka Gwilanina harfa představuje spisovatelku Ursulu K. Le Guinovou jako autorku, která fantastiku chápala hodně ze široka. Vybízí nás, abychom si představili svět z pohledu stromu u cesty nebo uvažovali o poezii tučňáků a květin.
Rádio Kosmas

Megafon - podcast: knižní novinky v adventu - Neil Gaiman, Miloš Doležal, Ursula Le Guinová a další

Jsme tady s novou várkou předvánočních novinek. Další přeložený Neil Gaiman, tři osudy z konce protektorátu popsané Milošem Doležalem, komiks o skautingu nebo například první český výbor z povídek Ursuly Le Guinové. Sedm našich tipů je...
Zobrazit celý text
Další články