Nejprodávanější tituly - září 2020
historie a politika

Jakub Krčín z Jelčan - 20%
(1x)
Jakub Krčín z Jelčan proslul jako architekt rybniční sítě na Třeboňsku. Ve službách Rožmberků vybudoval některé z nejproslulejších a dodnes obdivovaných rybníků: Svět, a zejména největší z nich, Rožmberk.
historie a politika
Ukázky

Jakub Krčín z Jelčan

249 Kč
199 Kč
30 let cesty ke svobodě. Ale i zpět - 11%
Autor v knize podrobuje svému kritickému pohledu uplynulých třicet let od listopadové revoluce.
historie a politika

30 let cesty ke svobodě. Ale i zpět

224 Kč
199 Kč
Éra nevinnosti - 20%
Naše země po listopadu 1989 prožila dynamický vývoj, který radikálně změnil její tvář. Kniha Éra nevinnosti. Česká politika 1989-1997 nabízí ucelené zachycení této zajímavé doby, jejíž někteří aktéři mnohdy utvářejí i dnešek.
historie a politika
Ukázky

Éra nevinnosti

99 Kč
79 Kč
Jan Hus - 6%
(2x)
Svižným způsobem napsaný životopis českého reformátora, jenž, ač ponořen ve středověku, v mnohém předstihl svoji dobu, je knihou o společenské imaginaci v čase krize víry a nahromaděného společenského přetlaku.
historie a politika
Ukázky

Jan Hus

423 Kč
398 Kč
Aby radost nezmizela
(1x)
Sborník vzpomínek vznikl po náhlé smrti básníka, rebela a manažera Plastic People Ivana Martina Jirouse, který si odseděl v nejdrsnějších komunistických žalářích osm a půl let vězení.
historie a politika

Aby radost nezmizela

36 Kč
Milada Horáková - 11%
(3x)
Stostránková komiksová kniha spisovatele Zdeňka Ležáka a výtvarnice Štěpánky Jislové čtenáře seznámí se životem Milady Horákové.
historie a politika

Milada Horáková

448 Kč
398 Kč
Tomáš G. Masaryk.  Pokřivené zrcadlo jedné pravdy? - 11%
„Nelítej v oblacích, ale drž se své země, je nejjistější a nejnepochybnější. Ať čemukoli sloužíš, drž se reality,“sdělil svého času první prezident Osvoboditel novináři Karlu Čapkovi. Přesně stejným masarykovským duchem se řídí i úvahy této práce.
historie a politika

Tomáš G. Masaryk. Pokřivené zrcadlo jedné pravdy?

315 Kč
280 Kč
Edvard Beneš. Politická biografie českého demokrata (I.) - 20%
Biografie druhého československého prezidenta. První díl čtenáře seznamuje s osobností Edvarda Beneše mezi léty 1884–1935.
historie a politika
Ukázky

Edvard Beneš. Politická biografie českého demokrata (I.)

290 Kč
232 Kč
Prosím stručně
(7x)
Kniha Václava Havla je volným pokračováním Dálkového výslechu. Jde o literární koláž, ve které se střídají tři žánry: rozhovor, výňatky z instrukcí spolupracovníkům na Hradě a deníkové zápisy z doby práce na tomto textu.
historie a politika

Prosím stručně

89 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historie a politika
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 101 položek
<< < 1 2 3 4 .. 11 > >>