Nejprodávanější tituly - květen 2022

Námořní slepota
(1x)
Přehlížený význam moří pro rozvoj obchodu a moci. Moře představuje pro většinu z nás především symbol letní dovolené. Jenže na mořích a oceánech se toho odehrává mnohem víc. Politický geograf Michael Romancov odhaluje podstatu fenoménu.

Námořní slepota

359 Kč
Nebezpečně návykové noci
Nemám zájem o nic vážného…, řekl, a Zoe to uklidnilo, i když by asi měla chtít se svým prvním milencem prožít „něco vážného“.
Ukázky

Nebezpečně návykové noci

69 Kč
Slídil
(5x)

Bývalý detektiv Cal Hooper je k smrti unavený a útěk z rušného Chicaga do odlehlé vesničky na západě Irska mu připadá jako dokonalý nápad. Koupí si polorozpadlý dům, plánuje jeho rekonstrukci a procházky po nekonečně zelených kopcích.

Ukázky

Slídil

358 Kč
Lid versus demokracie
(2x)
Autoritářští populisté po celém světě – od Indie po Turecko a od Polska po Spojené státy – rozšiřují a upevňují svůj politický vliv a moc.
Ukázky

Lid versus demokracie

357 Kč
Silvestr na vraku
I v druhé části diptichu Ztroskotání je opět hlavním dějovým prostorem Moldávie, její nedávná společensko-politická a kulturní atmosféra.

Silvestr na vraku

178 Kč
Ztroskotání Christophera Martina
(2x)
Příběh námořníka, který ztroskotá a umírá na skalnatém útesu uprostřed moře. Cesta do hlubin lidské duše a k odhalení skutečného vlastního já.

Ztroskotání Christophera Martina

89 Kč
Arturův ostrov
(3x)
Arturův ostrov, čtenáři i kritikou považovaný za nejkrásnější román Elsy Morante, vyšel poprvé v roce 1957. K českým čtenářům se dostává až se značným zpožděním, které ale vzhledem k nepochybné nadčasovosti díla, není vůbec na škodu.
Ukázky

Arturův ostrov

403 Kč
Kronika druhé republiky
Druhá republika trvala velmi krátce, od podzimu 1938 do jara 1939. Přesto se na těchto z historického pohledu několika málo dnech dá velmi dobře pozorovat rozpad státu, svíraného v podstatě ze všech stran nepřáteli.
Ukázky

Kronika druhé republiky

356 Kč
Smrt na kůru
(1x)
Likvidace zastupujícího říšského protektora Heydricha bývá považována za jeden z nejodvážnějších činů nejen v kontextu československého odboje, ale celé druhé světové války. Román Smrt na kůru ukazuje přípravu k likvidaci nacistického smrtihlava.
Ukázky

Smrt na kůru

358 Kč
Království slepých
(1x)
Přestože je Armand Gamache stále suspendovaný, rozhodně nezahálí. Snaží se vystopovat zásilku nebezpečných drog, než se dostanou mezi lidi a začnou je zabíjet.

Království slepých

449 Kč
Odbočka v lesích
(5x)
Parta přátel vyráží na dovolenou do zapadlé horské oblasti na východě Čech. Nechtěla jet, ale přesvědčili ji. Prý se není čeho bát…
Ukázky

Odbočka v lesích

359 Kč
Samotářky
(1x)
Ludmila, Amálie, Věra. Minulost naší rodiny nás ovlivňuje, i když ji neznáme
Ukázky

Samotářky

359 Kč
Můj otec byl MIB
(1x)
Mimozemšťané žijí mezi námi, a to již hodně dlouhou dobu! Kdo jsou tito záhadní Muži v černém (=MiB), kteří se od 50. let minulého století objevují u svědků fenoménu UFO, dotěrně se jich vyptávají, konfiskují jim pořízené fotografie? ...

Můj otec byl MIB

693 Kč
Tajná dohoda
(5x)
Od vstupu Trumpa do Bílého domu už uplynul víc než rok, ale stále není jasné, jak mohl právě on vyhrát. Hardingova kniha přináší existenčně důležité informace.
Ukázky

Tajná dohoda

312 Kč
Démoni noci
(1x)
Charles Nodier (1780–1844) byl všestranný spisovatel, který – odkojen německým a anglickým romantismem – pomáhal novému směru razit cestu do Francie. Kniha obsahuje pět próz.

Démoni noci

205 Kč
Ryba Chyba
Alegorické pohádkové podobenství o povedené-nepovedené rybě, která má problém udržet směr, s plavaním je tak trochu na štíru, a tak raději chodí po dně, protože má nohy. Jenže i když se někdo narodí nedokonalý, ještě to neznamená, že je k ničemu.
Ukázky

Ryba Chyba

178 Kč
Jak se krotí playboy
(1x)
Od okamžiku, kdy Emiliano Becky uviděl, měl jasno. Veselá Angličanka, na kterou se tak dobře dívalo, měla sice ráda zvířata, takže se hodila na práci „slečny ke psům“, a přitahovala ho, protože u něj ale měla být zaměstnaná, nikdy s ní nebude nic mít
Ukázky

Jak se krotí playboy

69 Kč
Až na ten konec dobrý
(7x)

Humorný román o smrti. A je v tom všechno. Láska, smrt, sranda, vesmír, sex i zázrak. Slovy jedné z postav, je to prostě „háelpéčko* jako prase“. (*háelpéčko (HLP) –Hluboký Lidský Příběh v novinářském žargonu)

Ukázky

Až na ten konec dobrý

404 Kč
Komunistické lágry
Autor postupuje svojí tradiční metodou místopisného průvodce a přibližuje čtenáři místa v dnešní České republice, na kterých zřídil totalitní komunistický režim lágry a která jsou neodmyslitelně spojená s komunistickým terorem páchaným na nevinných.

Komunistické lágry

347 Kč
Kniha
(1x)
Hlavním tématem autorova druhého románu Knížka je historie spisovatelovy rodiny a vztahy mezi jeho nejbližšími. Prozaik odhaluje tajemství a osudy tří generací, od druhé světové války přes výjimečný stav až k současnosti.

Kniha

151 Kč
Zobrazuji 81 - 100 z 1000 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 50 > >>