Nejprodávanější tituly - květen 2022

S leopardem v patách
Autor Nesmrtelné túry do Compostely (Prostor 2015) se v této knize ohlíží za zákrutami vlastního života a zachycuje je se stejným vtipem, uměním zkratky a neokázalou hloubkou.
Ukázky

S leopardem v patách

267 Kč
Christina Domestica a lovci duší - 76%
(1x)
Román rumunského autora jehož kniha Simion Výtažník obdržela cenu Magnesia Litera 2007 pro nejlepší knihu. „Veselá apokalypsa“, ve které se mísí prvky špionážního románu, sci-fi, literatury faktu a politické satiry.

Christina Domestica a lovci duší

294 Kč
71 Kč
Moravský kras
(1x)
Obrazová publikace věnovaná krásám Moravského krasu.

Moravský kras

134 Kč
Svůdnost černé barvy
Dosud nikdy nepublikované povídky předního českého spisovatele. Volné pokračování humoresek z prostředí Malé Strany, jejichž děj se odehrává v první polovině 90. let.

Svůdnost černé barvy

61 Kč
Láska a jiná slova
(1x)
Macy Sorensenová vede klidný, byť citově trochu plochý život, který jí poskytuje pocit jistoty a bezpečí: profesně se jí daří jako ambiciózní rezidentce na pediatrickém oddělení místní nemocnice a stěžovat si nemůže ani na svého partnera, ...

Láska a jiná slova

358 Kč
Nečekané souznění
Když Keaton Richmond přijímal Tami jako novou osobní asistentku, měl o ní zpočátku dost velké pochyby. Nezdála se mu dost profesionální a také ho znepokojivě přitahovala.
Ukázky

Nečekané souznění

69 Kč
1984 - Grafický román
(1x)
Jedno z nejznámějších děl světové literatury v sobě pojí prvky společensko-politického a vědecko-fantastického románu. Je obžalobou diktatury ve všech jejích podobách.

1984 - Grafický román

539 Kč
Kde zpívají raci
(12x)
Román Kde zpívají raci je překrásnou ódou na přírodu, příběhem opuštěné dospívající dívky, která se učí důvěřovat lidem, a líčením záhadné vraždy s překvapivým koncem.
Ukázky

Kde zpívají raci

358 Kč
Za dráty
Autor postupuje svojí tradiční metodou místopisného průvodce a přibližuje čtenáři místa v dnešní České republice, na kterých zřídila nacistická okupační moc nebo protektorátní úřady tábory za účelem koncentrace a izolace politických odpůrců.

Za dráty

495 Kč
Dešťová hůl - 44%
(10x)
Po úspěšných románech Selský baroko a Rybí krev završuje Jiří Hájíček svou volnou „venkovskou trilogii morálního neklidu“ Předešlé literární sondy obrácené do minulosti české vesnice následuje nyní román ze současnosti.
Ukázky

Dešťová hůl

239 Kč
134 Kč
Krakonoš
Výbor 109 příběhů o Krakonošovi byl pořízen z knih Paula Johannesa Praetoria, a to z třísvazkového díla Daemonologia Rubenzalii Silezii (Lipsko, 1662-1665) a z knihy Satyrus Etymologicus (Lipsko, 1672).

Krakonoš

179 Kč
Adam a Eva
Rebreanův fantastický román, těžící z odkazu romantiků a leckdy přirovnávaný k slavnému Tuláku po hvězdách Jacka Londona, si i po devadesáti letech od svého vzniku zachoval původní svěžest jako hold nehynoucí lásce, která vítězí nad smrtí.

Adam a Eva

205 Kč
O pošetilosti života i smrti
Předmětem zájmu Bohuslava Brouka v eseji O pošetilosti života i smrti je fenomén úmyslné smrti neboli sebevraždy.

O pošetilosti života i smrti

179 Kč
Tajemství - 76%
Silná osobní výpověď jednoho neduživého, ale inteligentního a vnímavého jedináčka, který tuší, že není tím synem, jakého si jeho rodiče přáli.

Tajemství

182 Kč
44 Kč
Dcera popela
(2x)

Komisařka Battagliová cítí, že se její důvěrně známý svět nezadržitelně hroutí. Z hromádky popela ale také může povstat život v nové podobě. Jde opravdu o její poslední případ?

Ukázky

Dcera popela

439 Kč
Nečekané přiznání
(4x)
Jedno přiznání a případ je uzavřen. Ale co když to bylo všechno jinak?

Nečekané přiznání

404 Kč
Skutečný Hawking
(1x)
Ve své knize autor zkoumá, jak došlo k tomu, že Stephen Hawking je považován za jednoho z největších géniů lidstva. Hawking sice strávil svou vědeckou dráhu řešením hlubokých fyzikálních problémů, jeho proslulost však nespočívá na vědě...
Ukázky

Skutečný Hawking

529 Kč
Ještě než umřu
Šestnáctiletá Tessa má stejné pocity, touhy a plány jako její vrstevníci. Na jejich uskutečnění má ovšem podstatně méně času. Trpí leukémií v pokročilém stadiu a v takovém rozsahu, že není možná žádná další léčba.
Ukázky

Ještě než umřu

249 Kč
Tereza filozof
Román Tereza filozof z roku 1748, za jehož autora je nejčastěji po važován Boyer d’Argens, patří k nejznámějším a zároveň nejvíce pronásledovaným textům 18. století.
Ukázky

Tereza filozof

312 Kč
Zase je dneska
(2x)
Druhé, ilustrované vydání čtenáři příznivě přijaté básnické sbírky dvojnásobného mistra České republiky ve slam poetry, známého pod pseudonymem Rimmer.

Zase je dneska

266 Kč
Zobrazuji 161 - 180 z 1000 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 11 .. 50 > >>