Nejprodávanější e-knihy v roce 2022
gastronomie

Nenechte se zabít cukrem - Jarmila Mandžuková
(1x)
Oblíbená autorka Jarmila Mandžuková přichází s novou knížkou, ve které se věnuje "sladkému životu bez cukru". V úvodních kapitolách přináší rady, jak omezit spotřebu cukru, jak zdravě mlsat a čím zdravěji sladit. Snadno vás přesvědčí, že i život bez cukru může být sladký.
gastronomie
Ukázky

Nenechte se zabít cukrem

199 Kč
Sedm způsobů jak se radovat z jídla - Hugo Hromas
V sedmi kapitolách vás kuchař a publicista Hugo Hromas seznámí se svými oblíbenými recepty, k nimž si vytvořil osobní vztah. Ve svém vyprávění a vzpomínkách vás provede sedmi způsoby, jak tato jídla připravit, a kuchyněmi, kterými prošel.
gastronomie
Ukázky

Sedm způsobů jak se radovat z jídla

389 Kč
Hojnost: Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně - Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi se po úspěchu svých restaurací a knih řadí ke světovým kulinářským špičkám.
gastronomie
Ukázky

Hojnost

379 Kč
Chemie na talíři: Co se děje na pánvi, když si smažíme řízek? - Ondřej Dvořák
„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze?
gastronomie
Ukázky

Chemie na talíři

339 Kč
Útěk z talíře: Měsíční průvodce vaším životem bez masa - Iveta Hanková
Je těžké učinit ono prvotní rozhodnutí vzdát se masa. Jako většina změn i tato s sebou přináší určitý strach, obavy i potíže, které se na bezmasé cestě mohou objevit.
gastronomie
Ukázky

Útěk z talíře

249 Kč
Máma v kuchyni 2 - Barbora Charvátová
Vařit pro děti může být někdy pořádný oříšek, a to obzvlášť tehdy, chcete-li se zavděčit mlsným jazýčkům malých strávníků, vytříbeným chutím tatínkům a třeba i starším sourozencům, a navíc ještě dbáte na to, aby bylo jídlo výživově hodnotné a zdravé.
gastronomie
Ukázky

Máma v kuchyni 2

279 Kč
Břišani: Příběh o jídle, trávení a našem mikrobiomu pro děti i jejich rodiče - Radkin Honzák, Kristýna Mothejzíková
(3x)
Máma je v nemocnici a malý Tom doma hospodaří jen s tátou. O víkendu k nim přijede na návštěvu maminčina sestra, teta Radka s dcerou Luckou. Trochu vypomáhá v domácnosti a při tom vypráví, jak se to vlastně má s jídlem a trávením, jak funguje tajemná Bříše – říše v našem břiše.
gastronomie
Ukázky

Břišani

209 Kč
Zažít Alpy: Cestovat, poznávat, jíst - Meredith Erickson
Když otevřete tuto knihu, okamžitě se přenesete doprostřed Alp.
gastronomie
Ukázky

Zažít Alpy

594 Kč
Chilli: Průvodce světem pálivého jídla - Dominika Wittenberg Gašparová, Magdalena Havlíková

Vše, co jste kdy chtěli vědět o chilli, ale báli jste se kousnout. Autorský projekt dvou cestovatelek a vášnivých fanynek chilli představuje kromě autentických receptů pestré osudy chilli papriček napříč dějinami a kontinenty, jejich roztodivné tvary, chuťové zvláštnosti či míru pálivosti.

gastronomie
Ukázky

Chilli

399 Kč
Umění fermentace II.: Pivo a další alkoholické nápoje, kváskový chléb, miso, tofu a tempeh, maso, ryby a vejce, proměna společnosti - Sandor Ellix Katz
Knihu doporučujeme všem kuchařům a kuchařkám, farmářům a farmářkám, pěstitelům a pěstitelkám, experimentátorům a experimentátorkám, gurmánům a gurmánkám i zájemcům a zájemkyním o slow food.
gastronomie
Ukázky

Umění fermentace II.

424 Kč
Fermentace: Kvašené potraviny pro zdravý život - Průvodce prastarým světem kultivování potravin - Holly Davisová
Úžasný zdroj inspirativních návodů a informací o fermentovaných potravinách s více než 120 recepty.
gastronomie
Ukázky

Fermentace

417 Kč
Fermentujeme se Superkvašáky: Zdravě, lehce a zábavně - Eva Horáčková

Jak na fermentované potraviny k podpoře zdraví, silné imunity a energie Tato knížka je pro všechny, kteří se zajímají o své zdraví a chtějí si obohatit jídelníček o výživné a chutné fermentované potraviny.

gastronomie
Ukázky

Fermentujeme se Superkvašáky

269 Kč
Jedlé a jedovaté rostliny a plody: Poznejte rozdíl - Frank Hecker, Katrin Heckerová

Jedlé, nebo jedovaté? Jsme obklopeni nezměrným množstvím přírodní, nefalšované a zdravé potravy. Ale pozor: nezaměňte mezi planými rostlinami jedlé druhy s jedovatými!

gastronomie

Jedlé a jedovaté rostliny a plody

254 Kč
Umění fermentace I.: Postupy a vybavení, nakládaná zelenina a kimčchi, kysané nápoje, domácí jogurty, kefíry a sýry, medoviny, vína a cidery - Sandor Ellix Katz
(1x)
Knihu doporučujeme všem kuchařům a kuchařkám, farmářům a farmářkám, pěstitelům a pěstitelkám, experimentátorům a experimentátorkám, gurmánům a gurmánkám i zájemcům a zájemkyním o slow food.
gastronomie
Ukázky

Umění fermentace I.

424 Kč
Gastrosexuál: Když muži hoří pro vaření - Svenja Jelen, Simon Knittel, Emil Levy Z. Schramm

Recepty, které muže baví Znáte muže, kteří si raději čtou o hovězím mase než výsledky hokejové extraligy? Muže, kteří své peníze rádi investují do papiňáku a tyčového mixéru? A kteří nadšeně tráví čas nikoliv konzumací pokrmů, ale jejich přípravou? To jsou gastrosexuálové.

gastronomie
Ukázky

Gastrosexuál

209 Kč