Nejprodávanější e-knihy v roce 2023
gastronomie

Chemie na talíři: Co se děje na pánvi, když si smažíme řízek? - Ondřej Dvořák
„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze?
gastronomie
Ukázky

Chemie na talíři

339 Kč
Vidličkou po mapě: ...aneb gastronomická odysea a jiná kulinářská dobrodružství - Dagmar Heřtová
(3x)
Víte, kdo byl kapitán Buchta? Co znamená, když slivovice řetízkuje? Kolik a jakých surovin s sebou vláčel údajně nepotopitelný Titanic? Jak se dá pohádkově zbohatnout při sbírání hub? Kdo popsal strop jedné slavné britské hospody?
gastronomie
Ukázky

Vidličkou po mapě

348 Kč
Latte bez mlíka: Neuvěřitelné hlášky ze světa (nejen) gastronomie - Kristýna P.
(1x)
Psal se rok 2018, byl prosinec. Na bar přišla paní a zcela vážně si objednala latte bez mlíka s sebou. Tehdy jsme u baru byli tři a všichni jsme otevřeli pusy dokořán. Ale náš zákazník, náš pán.
gastronomie
Ukázky

Latte bez mlíka

249 Kč
Skrytá tajemství keto diety: Revoluční poznatky – více benefitů bez strádání - Steven R. Gundry
Další kniha doktora Gundryho odhaluje nový a neuvěřitelný paradox související s ketony a jejich vlivem na snižování tělesné váhy, zdraví a dlouhověkost.
gastronomie
Ukázky

Skrytá tajemství keto diety

339 Kč
Sedm způsobů jak se radovat z jídla - Hugo Hromas
V sedmi kapitolách vás kuchař a publicista Hugo Hromas seznámí se svými oblíbenými recepty, k nimž si vytvořil osobní vztah. Ve svém vyprávění a vzpomínkách vás provede sedmi způsoby, jak tato jídla připravit, a kuchyněmi, kterými prošel.
gastronomie
Ukázky

Sedm způsobů jak se radovat z jídla

389 Kč
Umění fermentace II.: Pivo a další alkoholické nápoje, kváskový chléb, miso, tofu a tempeh, maso, ryby a vejce, proměna společnosti - Sandor Ellix Katz
Knihu doporučujeme všem kuchařům a kuchařkám, farmářům a farmářkám, pěstitelům a pěstitelkám, experimentátorům a experimentátorkám, gurmánům a gurmánkám i zájemcům a zájemkyním o slow food.
gastronomie
Ukázky

Umění fermentace II.

424 Kč
Fermentace: Kvašené potraviny pro zdravý život - Průvodce prastarým světem kultivování potravin - Holly Davisová
Úžasný zdroj inspirativních návodů a informací o fermentovaných potravinách s více než 120 recepty.
gastronomie
Ukázky

Fermentace

417 Kč
Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme - Eva Ferrarová

Bez jídla se neobejdeme. Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru, V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem.

gastronomie
Ukázky

Jídlo pro radost

299 Kč
Umění fermentace I.: Postupy a vybavení, nakládaná zelenina a kimčchi, kysané nápoje, domácí jogurty, kefíry a sýry, medoviny, vína a cidery - Sandor Ellix Katz
(1x)
Knihu doporučujeme všem kuchařům a kuchařkám, farmářům a farmářkám, pěstitelům a pěstitelkám, experimentátorům a experimentátorkám, gurmánům a gurmánkám i zájemcům a zájemkyním o slow food.
gastronomie
Ukázky

Umění fermentace I.

424 Kč
Útěk z talíře: Měsíční průvodce vaším životem bez masa - Iveta Hanková
Je těžké učinit ono prvotní rozhodnutí vzdát se masa. Jako většina změn i tato s sebou přináší určitý strach, obavy i potíže, které se na bezmasé cestě mohou objevit.
gastronomie
Ukázky

Útěk z talíře

249 Kč
Břišani: Příběh o jídle, trávení a našem mikrobiomu pro děti i jejich rodiče - Radkin Honzák, Kristýna Mothejzíková
(3x)
Máma je v nemocnici a malý Tom doma hospodaří jen s tátou. O víkendu k nim přijede na návštěvu maminčina sestra, teta Radka s dcerou Luckou. Trochu vypomáhá v domácnosti a při tom vypráví, jak se to vlastně má s jídlem a trávením, jak funguje tajemná Bříše – říše v našem břiše.
gastronomie
Ukázky

Břišani

209 Kč
Gastrosexuál: Když muži hoří pro vaření - Svenja Jelen, Simon Knittel, Emil Levy Z. Schramm

Recepty, které muže baví Znáte muže, kteří si raději čtou o hovězím mase než výsledky hokejové extraligy? Muže, kteří své peníze rádi investují do papiňáku a tyčového mixéru? A kteří nadšeně tráví čas nikoliv konzumací pokrmů, ale jejich přípravou? To jsou gastrosexuálové.

gastronomie
Ukázky

Gastrosexuál

209 Kč
Les a louka na talíři: 150 receptů z divoké kuchyně - Ulla Mayer-Raichle, Gisula Tscharner
Autorka vás v neobvyklé kuchařce zve na dlouhou procházku loukou i lesem: cestou vám bude vyprávět příběhy bylin a ukáže, kdy a kde najdete ty nejlepší z nich.
gastronomie
Ukázky

Les a louka na talíři

254 Kč
Cupcakes - Anna Šmalcová
Cupcakes – krásky pečené v papírovém košíčku.
gastronomie
Ukázky

Cupcakes

254 Kč
Máma v kuchyni 2 - Barbora Charvátová
Vařit pro děti může být někdy pořádný oříšek, a to obzvlášť tehdy, chcete-li se zavděčit mlsným jazýčkům malých strávníků, vytříbeným chutím tatínkům a třeba i starším sourozencům, a navíc ještě dbáte na to, aby bylo jídlo výživově hodnotné a zdravé.
gastronomie
Ukázky

Máma v kuchyni 2

279 Kč