Volker Kutscher

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.

Volker Kutscher se narodil v roce 1962 v Lindlaru v Severním Porýní-Vestfálsku, ale dětství strávil v Horním Rakousku. Studoval němčinu, filozofii a historii na univerzitách v Kolíně nad Rýnem a Wuppertalu, a než napsal svůj první detektivní román, pracoval se jako novinář. V současnosti žije v Kolíně nad Rýnem a kromě své vlastní tvorby se věnuje...

Zobrazit celý text
Nahoru

Volker Kutscher v Oko Magazínu OKO

Aktuality

1500 e-knih se slevou až 40%

Zatím pořád to stejný - zavřená knihkupectví, zavřené knihovny. Jenže číst se musí. Získat e-texty je snadné a rychlé, a teď, v době virové, často i levné. Jedna z takových akcí na e-knihy je aktuální právě teď. Kupte se třeba:
Rozhovory

Rozhovor s Janem Teplým - hlasem komisaře Ratha z Babylonu Berlín

Herec Jan Teplý (1976) nadaboval pro HBO postavu kriminálního komisaře Gereona Ratha v seriálu Babylon Berlín. Ujal se i audiočetby knižních předloh od Volkera Kutschera. Po Mokré rybě má za sebou i druhý díl s názvem Tichý zabiják.
Aktuality

Třetí příběh detektiva Gereona Ratha

Krimi-noir-romány Volkera Kutschera jsou skvělé detektivky, ale i dokonalá dobová freska. Goldstein vychází v době, kdy Česká televize na programu ČT 2 vysílá nejdražší německý seriál Babylon Berlin, natočený právě podle knižní předlohy v...
Zobrazit celý text
TV Kosmas

TV seriál Babylon Berlin má knižní předlohu

Komisař Rath vyšetřuje propletené zločiny v meziválečném Berlíně, kterým otřásají politické protesty, ekonomická krize i nespoutané večírky. Výpravný německý seriál z roku 2017 režíroval Tom Tykwer (Lola běží o život), knižní předlohou jsou mu knihy Volkera Kutchera. V České televizi od 19. ledna.
Další články