Ted Chiang

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
(nar. 1967) pochází z Port Jeffersonu ve státě New York. Za svou tvorbu získal čtyři ceny Hugo, čtyři ceny Nebula a šest cen Locus. Přestože jeho dílo není obsáhlé — vydal pouze dvě sbírky Příběhy vašeho života (2002) a Výdech (2019) —, je Ted Chiang považován za jednoho z nejvýznamnějších současných autorů sci-fi.
Nahoru

Ted Chiang v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Ektoplazma Radia Wave: Ted Chiang a jeho povídkové knihy

Americký spisovatel s čínskými kořeny Ted Chiang je známý mimo jiné jako autor předlohy filmu Příchozí. V povídkových sbírkách Příběhy vašeho života a Výdech se ukazuje jako autor ještě působivějších fantazií pohrávajících si s mýtem o...
Zobrazit celý text
Rádio Kosmas

Megafon - podcast o knižních novinkách - mimo jiné Laurent Binet, Ted Chiang nebo Ian McEwan

Vítejte u dalšího setkání v novinkovém knižním světě. Knižní produkce navzdory teplotám uplynulých dnů nezamrzla, ale má se čile k světu. A tak jsme pro vás vybrali třeba nového Bineta a jeho konkvistu naruby, komplet povídek Teda Chianga, dalšího McEwana a k suchému únoru Ožralou Prahu.
Ukázky

Ted Chiang popisuje vznik povídek ve sbírce Výdech

Autoři dělají často mrtvé brouky a odmítají k napsanému cokoliv dodávat. Americký sci-fi povídkář Ted Chiang naopak jako součást své druhé povídkové knihy Výdech na jejím konci popsal, co bylo podnětem k tomu, aby každou z devíti povídek napsal.
Recenze

Pozor , pozor - vycházejí obě povídkové knihy Teda Chianga

Ted Chaing (1967) je americký spisovatel, nejčastěji řazen do žánru sci-fi, ale často ho v mnohém přesahující. Každopádně jde o žánrovou superstar. Za svoji kariéru napsal jen několik povídek, ale téměř každá dostala nějakou cenu. Teď...
Zobrazit celý text
Další články