Elijah Wald

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Elijah Wald je americký bluesový kytarista a hudební novinář. Vedl několik vlastních kapel a hrál na albech Davea Van Ronka či Erika Von Schmidta. Napsal knihy o mexické hudbě, Robertu Johnsonovi, s Daveem Van Ronkem spolupracoval na jeho pamětech. Napsal též alternativní historii americké populární hudby How the Beatles Destroyed Rock 'n' Roll.
Nahoru

Elijah Wald v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Květnové UNI: Happy Birthday, Bob!

Obálka květnového měsíčníku UNI je Michalem Cihlářem zadaptovaná fotografie Boba Dylana, přebírajícího řád od Baracka Obamy. A tím je dané téma čísla: Dylan osmdesátiletý, na všechny možné způsoby.
Ukázky

Dámy a pánové, nobelista Bob Dylan 80

Květen 2021 asi může být měsícem ledasčeho, ale OKO je přesvědčeno, že je to měsíc Boba Dylana. 24. května mu totiž bude osmdesát let. A budou pořady - a budou články. A to je dobře, protože Dylan je písničkář, ale taky básník, legenda a...
Zobrazit celý text
Rádio Kosmas

Megafon - podcast na téma Velký knižní čtvrtek - 18. března 2021

Vítejte u dalšího setkání v novinkovém knižním světě. Dnes nás čeká jediné téma – Velký knižní čtvrtek. Jeho jarní část startuje 18. března. V ten den se najednou před čtenáři objeví 12 novinek. A ten tucet knih nejrůznějších žánrů si dnes...
Zobrazit celý text
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek 18.3. 2021 představí mj. Woodyho Allena, Aleše Palána nebo Bianku Bellovou

Velký knižní čtvrtek jaro 2021 vypukne 18. března. Ten den bude ke koupi 12 pestře vybraných novinek. Na tiskové konferenci, která proběhla měsíc předem byly představeny všechny tituly prostřednictvím živého streamu ČTK. Tady je její záznam.
Recenze

Historie a podoby blues

Blues je základ...a o základech je třeba něco základního vědět. Elijah Wald - Co je blues?
Další články