Nejprodávanější knihy - srpen 2022

První osoba jednotného čísla
(7x)
Od japonského vydání posledního románu Komturova smrt uběhly už více než čtyři roky. Haruki Murakami nyní přichází s novou sbírkou povídek, kterou identifikuje už názvem: První osoba jednotného čísla.

První osoba jednotného čísla

269 Kč
Liberalismus
(1x)
Donald Trump je americký prezident, který se s nepokrytým pohrdáním vysmívá liberálním hodnotám. A není jediný: vyznavači neliberalismu stojí také v čele Itálie, Maďarska, Polska či Turecka. Co se vlastně stalo? Proč liberalismus ztratil podporu?
Ukázky

Liberalismus

357 Kč
Lid versus demokracie
(2x)
Autoritářští populisté po celém světě – od Indie po Turecko a od Polska po Spojené státy – rozšiřují a upevňují svůj politický vliv a moc.
Ukázky

Lid versus demokracie

357 Kč
Morana
Debut srbské překladatelky a bohemistky Aleksandry Cimplové zdařile kombinuje prvky thrilleru, psychologického románu a milostného příběhu.

Morana

249 Kč
Ještě než umřu
Šestnáctiletá Tessa má stejné pocity, touhy a plány jako její vrstevníci. Na jejich uskutečnění má ovšem podstatně méně času. Trpí leukémií v pokročilém stadiu a v takovém rozsahu, že není možná žádná další léčba.
Ukázky

Ještě než umřu

249 Kč
Na konci světa
Kniha představuje výbor esejů, které Jiří Pehe publikoval v různých periodikách mezi roky 2011 a 2015. Jejich ústředním tématem je myšlenka, že jsme svědky i aktéry zásadní proměny západní civilizace, tak jak ji známe od doby osvícenství.
Ukázky

Na konci světa

267 Kč
Dobrodruh Conan

Sbírka obsahuje povídky Služebníci Bit-Jakinovi, Za Černou řekou, Černý cizinec, Zambulští lidožrouti a Rudé hřeby v novém překladu Romana Tilcera s přihlédnutím k původním Howardovým textům.

Ukázky

Dobrodruh Conan

529 Kč
Matka vzala roha
Vedle základní dějové linie, která je rámována působivým příběhem matky, vykresluje Dutka jeden lidský úděl prostřednictvím miniatur, zachycením jedinečného konkrétního zážitku, situace, nálady. Právě v tom spočívá dar jeho vyprávění.
Ukázky

Matka vzala roha

177 Kč
Povaha změny
(1x)
Pohled různých odborníků - například Václava Cílka, Petra Pokorného, Jiřího Padevěta, Luboše Kropáčka, Dany Drábové a dalších na vybrané problémy dneška. Jednotlivé texty jsou věnovány klimatické změně, bezpečnostní situaci a mnohým dalším tématům.
Ukázky

Povaha změny

423 Kč
Švýcarsko: Malá země s velkými příběhy
(3x)
Literární průvodce po krajích helvetského kříže.

Švýcarsko: Malá země s velkými příběhy

149 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 100 > >>