Nejprodávanější knihy - srpen 2022

Bedřich Hrozný: Texty a přednášky

Kniha představuje souborné vydání doložených textů a přednášek Bedřicha Hrozného v českém jazyce, které byly nashromážděny nejen z mnoha dobových periodik 1. poloviny 20. století, ale zejména náročným bádáním v archivních materiálech.

Ukázky

Bedřich Hrozný: Texty a přednášky

716 Kč
Nahoře už nikdo není
(4x)
Jako se lano splétá ze silných vláken, tvoří román v povídkách Nahoře už nikdo není svými postavami a motivy pevný provaz příběhů, mezi jehož uzly se nachází hloubavý i zemitý svět horolezců, citový svět hudby nebo prostředí nemocnic.

Nahoře už nikdo není

269 Kč
Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy
(1x)
Kniha pro všechny, kteří mají rádi filmové fantazie Tima Burtona. Soubor 23 básní zavádí čtenáře do tragikomického světa absurdity, chytrého humoru a podivuhodných postaviček trudného vzezření i údělu. Všechny bytosti zpodobňují Burtonovy ilustrace.
Ukázky

Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy

269 Kč
Za oknem
(1x)
Za vším hledej číslo 19.
Nemoc, kterou se během pár měsíců nakazily miliony lidí a která ochromila ekonomiku světa, se jmenuje Covid-19. V reakci na ni se 19 spisovatelů rozhodlo pomoci v boji proti jejím dopadům.
Ukázky

Za oknem

222 Kč
Špion, který přišel pozdě
(3x)
Kniha zachycuje zcela novou a zatím neznámou část ve vztazích mezi Československem a Norskem v období po druhé světové válce.

Špion, který přišel pozdě

312 Kč
Ztroskotání Christophera Martina
(2x)
Příběh námořníka, který ztroskotá a umírá na skalnatém útesu uprostřed moře. Cesta do hlubin lidské duše a k odhalení skutečného vlastního já.

Ztroskotání Christophera Martina

89 Kč
Cesta nikam - 70%
Cesta nikam je první částí válečné dilogie o osudech pohraničních polsko-litevských území. Její význam značně překračuje rámec žánru historického románu.Snaží se zde popsat sovětizaci Polska a Litvy.

Cesta nikam

269 Kč
80 Kč
Nebezpečná metoda
Kniha popisuje začátky nového vědního oboru - psychoanalýzy. Poprvé odkrývá příběh osudové rivality mezi Carlem G. Jungem a Sigmundem Freudem a jejich rozchodu, ve kterém svou roli sehrála žena - Sabina Spierlreinová.
Ukázky

Nebezpečná metoda

357 Kč
Balady
Komiks na téma balad Jiřího Wolkera.

Balady

35 Kč
Krakonoš
Výbor 109 příběhů o Krakonošovi byl pořízen z knih Paula Johannesa Praetoria, a to z třísvazkového díla Daemonologia Rubenzalii Silezii (Lipsko, 1662-1665) a z knihy Satyrus Etymologicus (Lipsko, 1672).

Krakonoš

179 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 1000 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 100 > >>